Iohannis își cheamă chelnerii la Cotroceni

best auto leo vaslui

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, cu sindicaliștii din Educație și le-a promis acestora că va deveni mediator între profesori și Guvern.

Surse politice ne-au precizat că, în cursul acestei zile, președintele Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

Discuțiile vor viza greva din Educație și găsirea unor soluții pentru creșterea salariilor profesorilor.

Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii de sindicat

Liderii sindicali au afirmat după întâlnirea cu Iohannis că greva va continua, pe fondul scandărilor „nu cedăm” ale protestatarilor adunați la Cotroceni.

Sindicaliștii au povestit că i-au cerut lui Iohannis să se implice pentru a media un acord, iar șeful statului s-a angajat să gireze o înțelegere între Executiv și greviști precm și noua grilă de salarii din viitoarea lege a salarizării unice.

Simion Hăncescu, liderul FSLI, a precizat că șeful statului le-a cerut să facă tot posibilul pentru a înceta greva și le-a transmis acestora că mai mult decât s-a oferit până acum nu se poate face. „Ne-a spus că nu pot crește salariile de la 1 iunie”, au adăugat sindicaliștii.

La întâlnire au participat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr şi un reprezentant al elevilor.

Sindicaliştii din sistemul de învăţământ care au protestat marţi, începând cu ora 11,00 în Piaţa Victoriei, au ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 14,30.

Liderii de sindicat au solicitat intervenţia de urgenţă a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce nici la întâlnirea de marţi cu reprezentanţii Guvernului cele două părţi nu s-au înţeles pentru închiderea conflictului.

Solicitările sindicaliştilor vizează majorări salariale de 20% în timp ce oferta autorităţilor are în vedere prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic.

Greva generală din învăţământ a debutat pe 22 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.