Iohannis ne vorbește din Brazilia: „Rusia este un stat agresor. România va continua să sprijine Ucraina”

best auto leo vaslui

Preşedintele Klaus Iohannis ne spune din Brazilia că mesajul României, ca stat vecin şi cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina, este clar, puternic şi trebuie înţeles de partenerii săi, respectiv faptul că oricât ar încerca Moscova să îşi justifice acţiunile, Rusia este un stat agresor.

Iată ce a spus Iohannis: „Rusia este un stat agresor, care a încălcat prin forţă suveranitatea teritorială a Ucrainei şi a încercat să îi anuleze independenţa, încălcând inclusiv Carta ONU. Ucraina este victima agresiunii ruse. Comunitatea internaţională are datoria să sprijine Ucraina pentru a respinge agresiunea şi pentru a câştiga acest război de eliberare a ţării”

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România va continua „neabătută” să sprijine Ucraina, arătând că orice sprijin pentru securitatea acestei ţări este, de fapt, sprijin pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi.

Şeful statului a precizat că i-a prezentat omologului brazilian şi consecinţele războiului în multiple planuri, de la situaţia refugiaţilor, până la criza energetică sau cea alimentară.

Acesta a dat asigurări că România sprijină Brazilia pentru avansarea agendei Uniunea Europeană – Brazilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.