Joe Biden, somat de republicani să oprească finanțarea pentru Ucraina – Părțile implicate să asigure un acord de pace

best auto leo vaslui

Republicanul din Florida (SUA), congresmanul Matt Gaetz, alături de alți zece colegi, vrea să introducă în Camera Reprezentanților din SUA o rezoluție care solicită administrației Joe Biden să pună capăt ajutorului militar și financiar al SUA pentru Ucraina – îndemnând în același timp toate părțile implicate să asigure un acord de pace după aproape un an de război în regiune.

Rezoluția, intitulată „Rezoluția privind oboseala Ucrainei„, este introdusă de Gaetz și de 10 republicani. Ei solicită ca SUA „să pună capăt ajutorului militar și financiar acordat Ucrainei și îi îndeamnă pe toți combatanții să ajungă la un acord de pace”. Rezoluția notează că, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, SUA au fost principalul contributor la efortul de război ucrainean, cu peste 110 miliarde de dolari în ajutor financiar, militar și umanitar pentru aliatul american. Acesta include peste 27,4 miliarde de dolari în asistență de securitate. În ianuarie, SUA au anunțat acordarea de asistență suplimentară în domeniul securității, inclusiv aprobarea de către președintele Biden a 31 de tancuri Abrams M1 pentru Ucraina. Pe lângă aceasta, rapoartele sugerează că ar putea fi în curs de pregătire încă 2 miliarde de dolari. „Este vorba despre libertate, libertate pentru Ucraina, libertate peste tot”, a declarat Biden, făcând acel anunț.

Ce se spune în rezoluție?

Rezoluția enumeră cantitatea enormă de echipamente pe care SUA le-a furnizat țării de la începutul conflictului. De asemenea, aceasta citează oficiali ai Pentagonului care au declarat că munițiile au „epuizat grav stocurile Statelor Unite, slăbind pregătirea Statelor Unite în caz de conflict”. De asemenea, susține că, prin acordarea de asistență, SUA contribuie involuntar la victimele civile și menționează estimările americane potrivit cărora 40.000 de civili au murit în conflict.

Îngrijorarea cu privire la finanțarea continuă a războiului de către SUA a crescut în rândul unui subgrup de republicani pe măsură ce conflictul s-a prelungit, legislatorii subliniind problemele de acasă care ar putea avea nevoie de fonduri suplimentare – inclusiv ceea ce ei consideră a fi un eșec în protejarea frontierei americane împotriva unei crize istorice a migranților.

Ce spune Gaetz

Gaetz, membru al Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanților, a declarat că SUA a fost principalul contributor la ceea ce el a numit un „conflict veșnic”.

„America se află într-o stare de declin gestionat și se va agrava dacă vom continua să dăm banii contribuabililor către un război extern”, a spus el. Trebuie să suspendăm tot ajutorul extern pentru Războiul din Ucraina și să cerem ca toți combatanții din acest conflict să ajungă imediat la un acord de pace.”

Gaetz a luat la țintă ambele partide pentru finanțarea suplimentară pentru Ucraina la începutul acestei săptămâni în plenul Camerei, întrebând dacă există o limită a finanțării pe care Statele Unite sunt pregătite să o ofere.

Cât de mult mai mult pentru Ucraina? Există vreo limită?„, a întrebat el în plenul Camerei. „Ce linie roșie pe care am stabilit-o nu o vom depăși mai târziu?„. Conducerea republicană rămăsese, în linii mari, în favoarea finanțării efortului de război. Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a declarat în decembrie că „furnizarea de asistență pentru ucraineni pentru a-i învinge pe ruși este prioritatea nr. 1 pentru Statele Unite în acest moment, conform majorității republicanilor”. Cu toate acestea, în octombrie, liderul Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost mai precaut, spunând că republicanii nu vor scrie un „cec în alb” pentru Ucraina.

Cine a mai semnat pentru rezoluție?

Printre cei care au mai semnat rezoluția se numără și Andy Biggs, republican din Arizona, Lauren Boebert, republican din Colo, Paul Gosae, republican din Arizona, Marjorie Taylor Greene, republican din Georgia, Anna Paulina Luna, republicană din Florida, Thomas Massie, republican din Kentucky, Mary Miller, republicană din Illinois, Barry Moore, republican din Alabama, Ralph Norman, republican din Carolina de Sud și Matt Rosendale, republican din Montana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.