Ligia Deca ne anunță că din 2023/2024, copiii români vor învăța la școală „Istoria Evreilor. Holocaustul”

best auto leo vaslui

Din anul școlar 2023-2024, copiii români vor învăța „Istoria Evreilor. Holocaustul”, disciplină care va fi cuprinsă în planurile-cadru de liceu, după cum a reamintit ministrul Educației, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook. Anunțul vine în contextul în care vineri, 27 ianuarie, este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Și, pentru că „a onora” este întotdeauna parte din „a nu uita”, începând cu anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadrul ale învățământului secundar superior”, a scris Ligia Deca.

Amintim că legea privind introducerea în programa școlară a studierii istoriei evreilor și a Holocaustului a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, în luna noiembrie 2021.

Conform acestei legi, materia ar trebui elaborată de Ministerul Educației în colaborare cu Institutul „Elie Wiesel”, condus de Alexandru Florian (foto).

Există șansa, însă, ca materia să dispară, totuși, pentru că nu este inclusă în proiectul legii învățământului preuniversitar.

„Acum 78 de ani, în ziua de 27 ianuarie, a fost eliberat lagărul de concentrare și exterminare de la Auschwitz-Birkenau, loc de suferință pentru mai mult de un milion de evrei, polonezi sau romi și familiile lor.

Suntem datori să onorăm memoria victimelor Holocaustului și să ne asigurăm că astfel de evenimente nu vor mai avea loc.

Și, pentru că „a onora” este întotdeauna parte din „a nu uita”, începând cu anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadrul ale învățământului secundar superior.

Ministerul Educației va continua să pună în practică prevederile Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și să susțină educarea în spiritul demnității, al toleranței şi al respectării drepturilor fundamentale ale omului”, a spus Ligia Deca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.