Lucian Bode, la semnarea contractului pentru metroul din Cluj-Napoca: Este o imensă bucurie să văd că munca noastră din urmă cu trei ani, din 2020, dă rezultate. Atunci am decis să descentralizăm marile proiecte în infrastructura de transport

best auto leo vaslui

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi la semnarea contractului pentru metroul din Cluj-Napoca că este o imensă bucurie să vadă că munca lor din urmă cu trei ani, din 2020, că dă rezultate. Atunci am decis să descentralizăm marile proiecte în infrastructura de transport, a mai spus Bode.

”Este o imensă bucurie să văd că munca noastră din urmă cu trei ani, din 2020, dă rezultate. Atunci am decis să descentralizăm marile proiecte în infrastructura de transport, să dăm posibilitatea administraţiilor locale care sunt capabile să implementeze mari proiecte să o facă şi ministerul Transporturilor să asigure finanţarea”, a spus ministrul de Interne. Lucian Bode a arătat că asta înseamnă descentralizare adevărată în ceea ce priveşte implementarea marilor proiecte de infrastructură.

”Prin implicarea tuturor structurilor ministerului şi a primăriei, iată că putem să avem rezultate. Noi, atunci, am realizat un plan investiţional pentru modernizarea infrastructurii de transport 2020-2030, cu posibilitatea de prelungire până în 2050. ”L-am adoptat în guvern şi am discutat atunci cu dvs care ar fi principalele obiective din acest plan ambiţios de 20 sau 30 de ani. Din câtea îmi amintesc erau şase investiţii mari, trei sunt astăzi cu finanţarea asigurată în PNRR. Mă refer la Autostrada Transilvania, la magistrala de metrou şi la calea ferată Cluj-Episcopia, inclusiv modernizarea circulaţiei pe o zonoă foarte aglomerată”, a spus Bode.

El a precizat că celelalte trei proiecte sunt calea ferată Cluj-Teiuş, trenul metropolitan şi centura metropolitană.

”Toate aveau finanţare asigurată în valoare de aproximativ 6 miliarde de euro. Ce s-a întâmplat, nu vreau să comentez pentru că unii sunt doar cu gălăgia şi atât”, a mai spus Bode. ”Domnule primar, îmi doresc să fim împreună şi să le vedem pe toate cele şase proiecte implementate”, a arătat în final Lucian Bode.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.