Luminiţa Barcari (PNL): Nici eu nu am intrat în posesia formei finale a legilor educaţiei naţionale

best auto leo vaslui

Deputatul Luminiţa Barcari (PNL) a declarat marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima TV, despre legile educaţiei naţionale, că nici ea nu a intrat în posesia formei finale a pachetului de legi, dar că nu e nicio secretomanie şi important este să dezbată aşa cum trebuie în Parlament, în perioada următoare pentru a avea o formă agreată de toţi.

Despre criticile privind ţinerea acestor legi ale educaţiei la secret, deputatul PNL Luminiţa Barcari a spus: ”Nici eu nu am intrat în posesia formei finale. Nu e important cine a făcut parte din grupul de lucru (care a lucrat la elaborarea legilor, nr)  ci forma finală pe care toţi colegii din Parlament o să o vadă la începutul noii sesiuni parlamentare”.

”Nu e nicio secretomanie, important este să dezbatem aşa cum trebuie în Parlament şi sunt convinsă că aşa cum ne-am înţeles până acum în comisiile de educaţie, pentru că educaţia nu are culoare politică, pe acest principiu am mers în comisie şi eu cred că am făcut lucruri bune până acum şi că ne vom mobiliza în perioada următoare pentru a avea o formă agreată de toţi”, a precizat Barcari. 

Ea a afirmat că mult mai importantă este legislaţia secundară, acele metodologii şi normele de aplicare a legii.

”Acolo sunt convinsă că Ministerul va apela la toţi specialiştii. Acum în lege sunt principiile generale, sunt lucruri care nu existau în legea 1, sunt articole pentru modul cu se desfăşoară învăţământul online, bursele nu erau acordate de autorităţile locale tuturor copiilor, iar guvernul la acea vreme a decis că prin Ministerul Educaţiei trebuie să acordem burse. Acum nivelul burselor e mult mai bun şi mai mare. Să ai bursă de 400 sau 500 de lei când înainte aveai 40 sau 50 de lei cred că e mult mai bine, avem burse sociale”, a precizat deputatul PNL.

”Aceste legi acordă importanţă şi copiilor cu risc de abandon şi are grijă şi de copiii apţi de performanţă”, a menţionat Luminiţa Barcari.

Ea a ţinut să precizeze că este legea pe care ministrul Educaţiei Sorin Cămpeanu a elaborat-o când era ministru, a supus-o dezbaterii publice, acel draft, iar ultimul draft este o propunere îmbunătăţită a ceea ce a fost în spaţiul public. ”Această lege trebuia să apară, era necesar să venim cu o nouă lege a educaţiei”, a afirmat ea.

”Educaţia nu are culoare politică” a mai spus Barcari. 

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.