Maia Sandu își scoate oamenii în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău, pentru un mare miting pro-european

best auto leo vaslui

Un mare miting pro-european se va desfășura duminică la Chișinău. Adunarea „Moldova Europeană” va avea loc în Piața Marii Adunării Naționale. La eveniment vor participa lideri politici din Republica Moldova, dar și președintele Parlamentului European.

Adunarea Națională a fost convocată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Este momentul să spunem clar și răspicat ce vor moldovenii, a declarat președintele moldovean în aprilie, referindu-se la integrarea europeană a țării.

„Să dăm un răspuns, să spunem ce vor moldovenii, răspicat și clar, să se audă vocea noastră, a celor mulți(…) Noi vrem pace, noi vrem ca UE să fie la noi acasa, așa cun ne-am adunat atunci când ne-am proclamat independența.. așa să ne adunăm și acum… Este momentul să ne unim și să devenim parte a familiei europene(…) Deciziile mari nu se iau doar de politicieni, deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale… ce facem acum va influența generațiile viitoare… Vă aștept la Adunarea națională Moldova europeană”, a spus Maia Sandu atunci când a făcut anunțul privind convocarea adunării.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa la mitingul din Chișinău. Ea se va adresa participanților la adunarea prin care se va cere integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Adunarea „Moldova Europeană” se va desfășura duminică, începând cu ora 11:00, în Piața Marii Adunării Naționale. Partidele de opoziție, despre care puterea de la Chișinău spune că ar fi susținute de Rusia pentru a provoca destabilizări, au solicitat să li se permită organizarea unui miting în același loc. Solicitarea a fost respinsă, dar o adunare va avea loc totuși în apropiere. Între participanții la cele două adunări vor fi numeroase forțe de securitate care vor încerca să preîntâmpine producerea de incidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.