Maia Sandu ne îndeamnă să ajutăm Ucraina: „Are nevoie de mai mult sprijin”

best auto leo vaslui

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat pentru CNN că „Ucraina trebuie să primească mai mult sprijin şi toată lumea ar trebui să înţeleagă că dacă Ucraina nu este ajutată, atunci Rusia nu se va opri la Ucraina sau la Moldova”.

Într-un interviu în exclusivitate realizat la Chişinău de celebra jurnalistă Christiane Amanpour, Maia Sandu a adăugat că speră că mai mult sprijin va veni în curând, astfel încât Ucraina să-şi poată recupera teritoriile şi să putem asista la „sfârşitul acestui război nebunesc”.

Maia Sandu a explicat în interviul acordat lui Amanpour că în Transnistria există un regim care este susţinut de Rusia.

„Există trupele ruseşti care sunt staţionate ilegal în regiunea transnistreană. Şi, bineînţeles, acesta este modul în care autorităţile ruse încearcă să influenţeze lucrurile în Republica Moldova”, a spus Sandu.

Tensiunile au crescut şi mai mult de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, odată cu expulzarea reciprocă de diplomaţi între Moscova şi Chişinău.

Republica Moldova nu este în prezent membră a Uniunii Europene, dar a depus o cerere de aderare la scurt timp după ce Rusia şi-a lansat invazia, iar apoi a primit statutul de candidat în iunie 2022. Preşedinta Maia Sandu a precizat că „este un proces lung” şi a recunoscut că „există încă judecători corupţi şi procurori corupţi (în Republica Moldova) care nu vor ca reformele să aibă succes”. Ea a subliniat însă că „democraţia din Moldova se va păstra atunci când ţara va deveni stat membru al UE”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.