Maia Sandu nu vrea proteste – Susține că Rusia vrea să controleze Moldova prin șantaj și proteste stradale

best auto leo vaslui

Maia Sandu a declarat că Federația Rusă a tins totdeauna să-și subordoneze Republica Moldova, inclusiv ca parte componentă a unui plan de a reface Uniunea Sovietică. Presiunile asupra Republicii Moldova se fac prin șantaj energetic și proteste stradale cu scopul de a submina eforturile guvernării de la Chișinău de a orienta țara spre Uniunea Europeană.

Iată ce a spus aceasta: „Rusia a încercat întotdeauna să controleze Moldova prin diferite metode. Când au văzut că nu mai pot folosi energia ca instrument de șantaj, s-au orientat spre alte măsuri, inclusiv proteste de stradă, profitând de dificultățile sociale ale oamenilor”

Maia Sandu a mai spus că „Rusia ar vrea să refacă Uniunea Sovietică. Noi nu vrem asta. Moldova a făcut parte din zona gri timp de 30 de ani, iar aceasta a însemnat pentru noi sărăcie, corupție, proastă guvernare, emigrare în masă. Vrem să fim parte a lumii democratice. Nu văd planul Rusiei ca fiind realist, dar aceste acțiuni continuă să submineze eforturile noastre”a spus președintele Republicii Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.