Maia Sandu nu vrea să mai audă limba rusă – Se suspendă licența pentru șase posturi de TV rusești.

best auto leo vaslui

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță vineri seara că a fost suspendată licența de emisie pentru 6 posturi de televiziune, pe perioadă stării de urgență: Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6. Decizia privind suspendarea posturilor aparține Comisiei pentru Situații Excepționoale.

„Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea”, a transmis Maia Sandu.

Ea a adăugat că păstrarea păcii și stabilității în Moldova reprezintă o prioritate, în contextul dificil cu care se confruntă Republica Moldova, având un război la hotar.

„Protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului și viața liniștită a cetățenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru – să scape de justiție”, spune Maia Sandu.

Sursa: 4media.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.