Maia Sandu susține că a oprit escaladarea unui conflict în regiunea Transnistreană

best auto leo vaslui

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat războiul de pe Nistru din 1992, precum și pe cel din țara vecină, provocat de Federația RusăÎn același sens, șefa statului susține că autoritățile din Republica Moldova au depus eforturi ca să nu permită noi agresiuni în regiunea de conflict înghețat.

Iată ce a declarat Maia Sandu în cadrul ceremoniei de comemorare a victimelor căzute în războiul de pe Nistru: „De mai bine de un an, Moldova trăiește un război cumplit și nedrept pornit de Rusia impotriva Ucrainei. De mai bine de un an vedem cum războiul distruge viețile oamenilor în țara vecină și prețuim cu atât mai mult pacea. Nu am permis până acum capetelor înfierbântate să transforme regiunea transnistreană în scena unui nou conflict. Vom continua să depunem eforturi pentru a păstra pacea în țară.”

De asemenea, președintele a menționat că acel război este o lecție dură pe care a trebuit să o învețe cetățenii și a condamnat repetat invazia rusă în Ucraina.

„Lucrurile sunt clare: este limpede că Rusia este agresorul și că Ucraina se apără. Înțelegem cu toții că este criminal să invadezi o țară, să ucizi oamenii ei, sa anexezi illegal teritorii ocupate.”

Amintim, că astăzi se împlinesc 31 de ani de la războiul de pe Nistru. În această zi sunt comemorați toți cei căzuți pe câmpul de luptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.