Marius Lulea (AUR) pune punctul pe i: Soluția pentru reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat este reforma administrativă – reducerea numărului de instituții

best auto leo vaslui

Marius Lulea, vicepreședintele AUR, a declarat că modelul după care funcționează România în prezent nu este sustenabil. O dovadă în acest sens este chiar faptul că statul nu mai poate acoperi cheltuielile cu pensiile speciale și cu sinecurile din aparatul administrativ – Ministerul Finanțelor a transmis că în acest moment la bugetul de stat este o gaură de 20 de miliarde de lei.

Suprataxarea antreprenorilor români nu este în niciun caz o soluție. Criza aceasta a fost generată de partidele care au căpușat întreg aparatul de stat: „PSD-PNL-UDMR au creat un stat care îi servește doar pe ei, un stat unde și-au angajat rudele și membrii de partid. Cei 1 milion de antreprenori, 5 milioane de români angajați în privat și cei 6 milioane de români plecați din țară nu contează pentru ei.

Inflația galopantă, adică printarea de bani fără acoperire, reprezintă dovada falimentului, ori în ultimele luni masa monetară a crescut cu 30 de miliarde de lei, în ciuda faptului că economia a stat, în cel mai bun caz. Se prefac acum că nu găsesc nu știm câte miliarde de lei la bugetul de stat. Ei nici nu erau, este doar o minciună pentru primari”, a declarat Lulea la Digi24.

Vicepreședintele AUR a subliniat că soluția există: reorganizarea teritorială și, implicit, reforma administrativă, care să reducă instituțiilor statului român cu două treimi. Un subiect incomod și un obiectiv de care toate partidele care s-au aflat la guvernare au fugit.

„Avem peste 3.200 de primării și trebuie să avem doar 1.000. Nu putem avea primării cu 500 de locuitori și 50 de angajați, primăriile trebuie să fie capabile să se susțină.

Avem 300.000 de angajați la stat și care provin din interiorul partidelor politice, personalități ce trebuie trimise în economia reală. În multe dintre cazuri aceștia nu se prezintă la muncă nici în ziua de salariu”, a mai spus Marius Lulea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.