Microsoft a semnat un acord pe 10 ani cu Nware pentru a aduce jocuri video pentru Xbox şi ale Activision Blizzard pe platforma spaniolă de jocuri în cloud

best auto leo vaslui

Microsoft a semnat un acord pe 10 ani cu compania Nware pentru a aduce jocuri video pentru Xbox şi ale Activision Blizzard pe platforma spaniolă de jocuri în cloud, la câteva zile după ce Marea Britanie a blocat preluarea de 69 de miliarde de dolari a creatorului Call of Duty, transmite Reuters.

Acordul marchează cel mai recent efort al Microsoft de a atenua temerile că achiziţia Activision ar împiedica concurenţa în jocurile în cloud, motiv invocat de Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie (CMA) pentru a se opune prin veto la cea mai mare preluare din domeniul jocurilor video.

”Deşi este încă devreme pentru segmentul de cloud în curs de dezvoltare în domeniul jocurilor, acest nou parteneriat, combinat cu celelalte angajamente recente ale noastre, vor face ca jocurile mai populare să fie disponibile pe mai multe servicii de streaming de jocuri în cloud decât sunt în prezent”, a spus preşedintele Microsoft Brad Smith.

Producătorul de console Xbox, care intenţionează să conteste decizia CMA, a semnat acorduri similare cu proprietarii de platforme de streaming, inclusiv Valve Corp, Nvidia şi Boosteroid.

De asemenea, Microsoft a oferit Sony, un oponent vocal al acordului, o licenţă ”Call of Duty” pe 10 ani, în conformitate cu un acord de a aduce franciza de mai multe miliarde de dolari pe Nintendo Switch.

În decizia sa de miercuri, CMA a declarat că Microsoft are aproximativ 60%-70% din serviciile globale de jocuri în cloud, precum şi avantaje competitive, inclusiv deţinerea Xbox, sistemul de operare pentru PC Windows şi furnizorul de cloud Azure.

Acordul cu Activision este primul acord care implică o companie mare de tehnologie pe care autoritatea de reglementare l-a blocat.

Uniunea Europeană va decide asupra acordului până pe 22 mai. Comisia Federală pentru Comerţ din SUA încearcă, de asemenea, să-l blocheze.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.