Mihail Albișteanu (AUR) despre Regulamentul UE privind reducerea emisiilor de metan: O încercare de a institui un control asupra statelor membre UE

best auto leo vaslui

Comisia Europeană a propus o serie de măsuri privind monitorizarea și reducerea emisiilor de metan în sectorul energetic pentru a combate schimbările climatice. Toate aceste propuneri se regăsesc în Regulamentul E privind reducerea emisiilor de metan. Experții avertizează însă că acest document nu ține cont de particularitățile fiecărui stat și că astfel de acțiuni vor duce la creşterea insecurităţii energetice şi creșterea prețurilor la consumatorul final. Deputatul AUR Mihail Albișteanu a declarat că, de fapt, acest regulament este o încercare de a institui un control asupra statelor membre UE.

În cadrul emisiunii „Știrea exactă” de la Global News, Mihail Albișteanu a atras atenția că vorbim de reducerea emisiilor de metan, în contextul în care există regiuni/state care poluează mult mai mult decât Uniunea Europeană. Dacă s-ar dori cu adevărat reducerea semnificativă a acestor emisii, atunci ar fi necesar ca astfel de măsuri să fie adoptate la nivel global.

„Această presiune care vine din partea Comisiei Europene pe statele membre nu are, de fapt, ca punct final reducerea emisiilor de carbon la nivel planetar, nu are ca punct final o schimbare cu adevărat semnificativă. Ar trebui să acționeze asupra Chinei, Statelor Unite ale Americii, Indiei și a altor state din Africa. Ca atare, eu văd ca o încercare de a strânge șurubul asupra statelor membre ale Uniunii. Toate aceste măsuri se iau la nivel central, la Bruxelles, fără să se facă o diferențiere între statele Uniunii Europene”, a declarat deputatul AUR, care a reiterat faptul că, prin raportare la restul globului, Europa are o amprentă redusă de carbon.

În context, Mihail Albișteanu a punctat că vinovați sunt și guvernanții de la București care nu reușesc să apere interesele României. „Noi, românii, suntem perdanții de serviciu pentru că avem niște conducători care, ori din incompetență, ori din prea multă vasalitate, nu reușesc să apere interesele noastre”, a mai spus deputatul. O dovadă că nu avem o politicieni care să apere interesul național este modul dezastruos în care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a gestionat criza generată de importurile de cereale din Ucraina.

Reamintim că Asociaţia Energia Inteligentă avertizează că regulamentul UE privind reducerea emisiilor de metan nu ţine seama de particularităţile industriei de gaze româneşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.