Ministerul Apărării Naționale lansează campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști în județul Vaslui

best auto leo vaslui

MApN lansează o campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști în județul Vaslui

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat o campanie de recrutare pentru 4.159 de soldați și gradați profesioniști, adresată rezidenților din județul Vaslui interesați să servească în Armata Română. Procesul de recrutare include mai multe evaluări, printre care teste psihologice și fizice, precum și o examinare medicală.

Conform MApN, soldații și gradații profesioniști constituie cea mai mare categorie de personal militar și îndeplinesc funcții specifice în cadrul unor microstructuri militare, precum echipe, echipaje, posturi de luptă sau grupuri similare. Aceștia participă la procesul de instruire individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare. De asemenea, aceștia sunt pregătiți să acționeze în situații de urgență sau calamități naturale sau tehnologice.

Candidații interesați să se înroleze în Armata Română trebuie să completeze o cerere de înscriere și să prezinte actul de identitate, actele de studii, permisul de conducere și livretul militar la Centrul Militar Județean Vaslui. Procesul de recrutare are loc între 22 mai și 30 iunie și include mai multe etape de evaluare.

Într-un comunicat de presă, MApN a subliniat că soldații și gradații profesioniști au o misiune nobilă de a păstra integritatea și suveranitatea statului și de a apăra cetățenii țării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.