Ministerul Transporturilor nu mai are bani pentru Autostrada Moldovei – Ciolacu are bani de risipit pe excursii inutile ale președintelui

best auto leo vaslui

Autostrada Moldovei – facturi neplătite, buget lipsă. Ministerul Transporturilor, condus de pesedistul Sorin Grindeanu, nu mai are bani pentru a deconta lucrările la Autostrada Moldovei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat să-i plătească firmei SA&PE Construct, controlată de afaceristul Dorinel Umbrărescu, două facturi în valoare de peste 28,4 milioane lei. Motivul: „LIPSĂ CREDIT BUGETAR”. Adică CNAIR nu mai are bani pentru plata lucrărilor.

Sunt bani pentru sinecuri bine plătite pentru pile și prieteni, sunt bani de risipit pe excursii inutile ale președintelui, sunt bani pentru proiecte prost făcute prin programe aflate la cheremul deciziilor politice ale guvernului. 

Dar când vine vorba despre dezvoltarea Moldovei, ce să vezi!, nu mai sunt bani. Sau, cum ne transmite Ministerul Transporturilor, este „lipsă credit bugetar”. 

Cele două facturi parțiale au fost emise de firma lui Dorin Umbrărescu pentru obiectivul de investiții „Autostrada Buzău – Focșani”, cunoscută publicului drept Autostrada Moldovei.

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a declarat că nu ar fi nici o problemă cu banii.

Iată ce a spus acesta: „Noi, dacă am făcut plăți parțiale, nu am avut toată suma de bani pentru că suntem la final de buget și se reașează valorile de bugete pe proiecte. Nici o factură de-a domnului Umbrărescu nu este scadentă și neachitată. Nu suntem în situația asta cu nici o factură.”

„Am avut probleme pe cofinanțări”

Întrebat dacă CNAIR a fost afectată de faptul că premierul Marcel Ciolacu nu a făcut rectificarea bugetară, directorul Cristian Pistol a confirmat că au existat dificultăți.

„Am avut probleme pe cofinanțări. Dar Guvernul României a emis fonduri de rezervă bugetară și ne-au dat banii”, a adăugat șeful CNAIR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.