Ministra Muncii, discuţii cu reprezentantul în România al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi despre cursuri de limba română pentru refugiaţii din Ucraina / 19.000 de refugiaţi din Ucraina înregistraţi ca fiind în căutarea unui loc de muncă

best auto leo vaslui
Foto: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale Facebook

Ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentantul în România al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) Pablo Zapata, iar discuţiile au vizat situaţia refugiaţilor ucraineni în ţara noastră. Bucura-Oprescu i-a transmis oficialului străin că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va fi iniţiate cursuri de limba română pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a creşte accesabilitatea acestora pe piaţa muncii.

„Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a avut astăzi o întrevedere cu Pablo Zapata, reprezentantul în România al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Tema principală de discuţie a fost situaţia refugiaţilor din Ucraina în România ca urmare a războiului de agresiune al Rusiei în ţara vecină. A fost făcută o trecere în revistă a prevederilor legale relevante şi a măsurilor deja implementate de ţara noastră, reprezentantul UNHCR apreciind bunele practici implementate în acest sens de la nivelul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, arată postarea de marţi, pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. 

„Refugiaţii din Ucraina au beneficiat de grijă şi sprijin din partea statului român. Vom continua pe această linie. În urma întâlnirii de astăzi am luat două decizii importante pentru creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a refugiaţilor ucraineni şi pentru protecţia persoanelor şi grupurilor vulnerabile. Astfel, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi iniţiate cursuri de limba română pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a creşte accesabilitatea acestora pe piaţa muncii. Pe de altă parte, vom face o analiză a standardelor specifice de evaluare şi încadrate în grad de dizabilitate din cele două ţări pentru a compatibiliza sistemele de protecţie pentru persoanele vulnerabile”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Conform datelor ANOFM, de la izbucnirea conflictului din Ucraina şi până acum au fost organizate nouă Burse ale Locurilor de Muncă pentru ucraineni.

Un număr de 19.000 de refugiaţi din Ucraina sunt înregistraţi ca fiind persoane în căutarea unui loc de muncă, fiind încheiate 7.000 de contracte de muncă pentru aceştia.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.