Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu: Finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România. Este cea mai bună promovare a ministerului de care avem nevoie pe zona antreprenorială

best auto leo vaslui

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu anunţă vineri că finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România, fiind cste cea mai bună promovare a ministerului de care avem nevoie pe zona antreprenorială. Vom sprijini economia românească să fie din ce în ce mai competitivă, inclusiv prin atragerea Diasporei spre a investi în ţara natală, mai spune ministrul.

”Finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România. Este cea mai bună promovare a ministerului de care avem nevoie pe zona antreprenorială. Cine nu a auzit de Start-Up Nation, de Măsura 1 – Microgranturi sau Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, de programele HoReCa, Femeia antreprenor sau de IMM Agri-Food?! În 2023, am semnat 2.153 de contracte pentru Pilonul I Start-Up Nation România, 608 pentru Pilonul II Start-Up Diaspora şi 836 pentru Femeia Antreprenor”, anunţă ministrul într-un comunicat oficial.

”Vom sprijini economia românească să fie din ce în ce mai competitivă, inclusiv prin atragerea Diasporei spre a investi în ţara natală. Ministerul are o echipă excepţională care a reuşit să gestioneze, în timp record, un volum foarte mare de proiecte cu foarte mulţi beneficiari, şi vă asigur că, la MAT, cifrele nu mint”, a mai declarat Constantin-Daniel Cadariu. 

Suplimentar, MAT susţine investiţiile în infrastructura turistică mare pe care le pot implementa unităţile administrativ-teritoriale.

”Conform HG nr. 1.268 din 19 octombrie 2022 pentru modificarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, până la data de 1 august a fiecărui an, inclusiv în 2023, pot fi transmise propuneri de proiecte care vizează dezvoltarea turismului balnear şi balneoclimatic şi dezvoltarea domeniului schiabil”, precizează instituţia.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.