Ministrul Muncii recunoaste: salariile si pensiile romanilor sunt foarte mici. 2023 ar putea fi anul majorarilor de venituri

best auto leo vaslui

Romanii nostri sunt nevoiti sa-si duca existenta din niste venituri foarte mici, dupa cum recunoaste insusi ministrul Muncii, Marius Budai.

Fie ca vorbim despre pensii sau salarii, banii ce le intra romanilor in case, luna de luna, nu alcatuiesc niste sume care sa le acopere costurile pentru un trai decent. Tocmai de aceea, guvernantii nostri incep sa vorbeasca despre necesitatea unor noi majorari, confrom Manager.ro.

Chiar daca anul a inceput cu marirea salariului minim pe economie la nivelul de 3.000 de lei brut si 4.000 pentru constructori, desi avem inca din ianuarie o majorare a pensiilor publice cu 12,5%, dar si alte masuri sociale de sprijin in vigoare, in 2023 am putea avea parte de noi cresteri ale veniturilor.

Salariile si pensiile noastre par sa nu faca fata crizei costului vietii. Cu o inflatie scapata de sub control, mancare mai scumpa, rate la banci tot mai piperate si facturi usturatoare, multi romani au ajuns sa-si duca zilele cu mare dificultate.

O recunoaste insusi ministrul Muncii, care admite ca veniturile noastre sunt foarte mici si promite ca niciun roman nu va pierde bani anul acesta, niciun venit nu va fi micsorat, ba chiar se pune problema majorarii.

„Nu vom accepta sub nicio forma ca veniturile niciunui cetatean sa scada, ci din contra, sa creasca pentru ca veniturile din Romania sunt inca foarte mici si inca avem nevoie de cresteri, fie ca vorbim de salariile de la stat sau de la privat sau de pensii sau de alte surse de venituri pentru cetateni”, a spus oficialul.

Pana in acest moment, nu s-a luat o decizie ferma privind alte posibile majorari, dar ministrul spune ca romanii vor fi informati public la momentul respectiv, dar nu inainte ca hotararea sa se ia in cadrul coalitiei. Ramane de vazut daca Executivul va decide ca este cazul sa creasca salariile si pensiile si care va fi cuantumul majorarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.