Mircea Coșea avertizează românii: Statul trăiește pe spinarea cetățenilor. Se va ajunge la faliment personal.

best auto leo vaslui


Economistul Mircea Coșea avertizează românii: se anunță vremuri dificile, în contextul în care guvernul ia „măsuri haotice, copilărești”, iar puterea de cumpărare a populației a scăzut deja cu 30%. 


Profesorul universitar de economie crede că puterea de cumpărare a românilor va continua să scadă, iar dobânzile uriașe la credite vor copleși populația.

„Măsurile luate de guvern nu vor rezolva problema facturilor, sunt măsuri haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari. Problemele vor fi mari!

În ceea ce privește măsurile pentru majorarea pensiilor, sunt doar declarații politice, în acest moment. 

Situația se va agrava, din punctul de vedere al veniturilor. Ele nu vor crește. Doar în rândul politicienilor au crescut. Prețurile au crescut, puterea de cumpărare a populației a scăzut cu 30%, potrivit ultimelor cifre. Asta înseamnă în bugetul unei familii, 30% din bani nu au valoare.

Apare o problemă, pericolul dobânzilor foarte mari pentru credite, pe care populația trebuie să le plătească. Nu cred că BNR e de vină. A încercat să stopeze inflația, dar nu prea a reușit, pentru că nu a fost ajutată de măsuri de la guvern, iar cauzele externe au fost din ce în ce mai grave. Se va ajunge la o creștere a obligațiilor de credite cu peste 75-100%. Nu vor putea fi plătite creditele, de populație!”, a declarat Mircea Coșea, la România TV.


Avertismentul profesorului Mircea Coșea: „Statul trăiește pe spinarea cetățenilor români”

Situația economică a României este la pământ, motiv pentru care profesorul Mircea Coșea nu reușește să vadă „luminița de la capătul tunelului”. Mai mult, Guvernul Ciucă sancționează dur antreprenorii români, avertizează economistul.

„Se va ajunge în situația care se numește faliment personal. Persoana în cauză nu va mai putea face față niciunei plăți. Banca va impune un control asupra veniturilor (n.r. – persoanei care a contractat creditul), va trebui să aprobe orice cheltuială – cumpărături de la supermarket precum mâncare, articolele pentru copil etc. Astfel, încearcă să-l aducă pe cetățean în situația de a plăti creditul, dar nu va reuși, pentru că nu există vreo speranță că la nivelul guvernului se vor găsi soluții pentru două probleme grave – cheltuieli enorme pentru plata datoriilor – dobânzi de 45 de mld. lei și deficitul balanței comerciale – nu reușim să exportăm mărfuri care să reducă importurile. Importăm îngrășăminte pentru că am distrus fabrici. Nu am reușit să facem procesare în țară, importăm materie primă, asta e cel mai grav. 

Bugetul statului nu e alimentat de rezultatele economiei reale. Sectorul privat e sancționat de stat prin măsuri care-l sufocă. Dacă se va mări salariul minim, va fi și mai grav. 

Statul trăiește pe spinarea cetățenilor români. În aceste condiții, nu văd nicio posibiltiate să existe o creștere a pensiilor și a salariilor în viitorul apropiat”, a mai transmis economistul.


Ce se va întâmpla cu prețurile, potrivit profesorulu Mircea Coșea

În opinia lui Mircea Coșea, pe termen mediu și lung, situația este clară. Prețurile nu vor mai ajunge la nivelul la care au fost până la criza COVID.

„Trebuie să sperăm la o stabilizare a inflației, să nu mai crească foarte mult. Dar problema cu inflația este pe termen lung. Nu ne vom mai întorce la prețurile din 2018-2019″, a mai punctat expertul.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.