Misterul de la Murgeni: Analizele inițiale nu dezvăluie urme de bacterii periculoase în mâncarea consumată

best auto leo vaslui

Laboratoarele Institutului de Medicină Legală din Iași și cel al Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din cadrul ANSVSA sunt angrenate într-un efort intens pentru a elucida misterul morții a trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni. Cu toate că rezultatele finale sunt programate să fie publicate peste aproximativ 48 de ore, informații neoficiale obținute de cotidianul Vremea Nouă sugerează că analizele parțiale nu au identificat prezența bacteriilor periculoase în peștele consumat de pacienți.

Contrar așteptărilor, nu s-au găsit cantități semnificative de mercur în carne, iar analizele nu au confirmat existența bacteriei responsabile de botulism. Primele rezultate ale autopsiei indică posibilitatea unei intoxicații cu pesticide, deoarece pacienții prezentau inflamații și modificări de culoare în intestin, semnând posibilitatea ingerării unei substanțe toxice. “La acest moment, probele exclud nitriții, nitrații. Excludem și alcooli”, a subliniat Diana Bulgariu, șefa IML Iași.

Investigațiile par să se îndrepte către ipoteza contaminării recipientelor în care a fost transportată mâncarea. Există, de asemenea, speculații că hrana primită de la mănăstire ar fi putut fi contaminată fie de unul dintre pacienți cu substanțe periculoase precum otrăvurile pentru rozătoare sau pesticidele folosite în agricultură. Aceste variante devin tot mai plauzibile, având în vedere că cei de la mănăstire au consumat aceeași mâncare fără a întâmpina probleme de sănătate.

În paralel cu investigațiile asupra alimentelor, autoritățile sanitare au prelevat și probe de apă pentru a examina posibilele contaminări. Rezultatele finale ale acestor analize sunt așteptate să fie făcute publice la sfârșitul acestei săptămâni, aruncând astfel lumină asupra cauzei tragice a deceselor de la Murgeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.