Nicolae Ciucă, întrebat dacă ar putea rămâne premier după rotativă: „Avem un protocol agreat la nivelul coaliției. În ceea ce am întreprins până acum cred că s-a observat că ne-am păstrat angajamentele” / „Nu trebuie să umblăm cu alte mesaje care din punctul meu de vedere nu își au rostul”

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, referitor la rotativa guvernamentală care ar urma să aibă loc în luna mai că ”s-a observat” că PNL și-a respectat angajamentele și că partidul a avut ”o abordare extrem de corectă și echilibrată”.

„Avem un protocol agreat la nivelul coaliției. În ceea ce am întreprins până acum cred că s-a observat că ne-am păstrat angajamentele. Am avut o abordare extrem de corectă și echilibrată. Atât pentru mine, pentru PNL și pentru români a fost importantă stabilitatea politică, care ne-a asigurat predictibilitate economică. Ăsta e adevărul și nu trebuie să umblăm cu alte mesaje care din punctul meu de vedere nu își au rostul”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat fiind despre declarația lui Klaus Iohannis, care a transmis că va lua cea mai bună decizie pentru România (referitor la viitorul premier după rotativă, n.red.), Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea să speculeze pe marginea niciunei declarații despre rotativă.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă au loc în contextul în care în ieșirea publică de joi președintele Iohannis nu a făcut nicio referire la protocolul semnat între PSD și PNL, care prevede că după rotativa prevazută pentru luna mai viitorul premier va fi de la PSD. Iohannis a transmis doar că ”va lua decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut numeroase ieșiri de la începutul anului în care a dat asigurări că președintele Klaus Iohannis îl va numi premier la rotativa guvernamentală prevăzută să aibă loc în luna mai. Totuși, în presă au apărut speculațiile că președintele ar putea să nu-l numească pe liderul PSD pentru funcția de premier ci pe alt lider din PSD sau chiar să-l mențină pe Nicolae Ciucă la șefia Guvernului.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.