Nicolae Ciucă susține că trebuie să strângem cureaua – Nu vrea să mai vadă vouchere de vacanță la bugetari

best auto leo vaslui

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, va cere PSD să fie de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri mai mari de 10.000 de lei brut lunar.

De asemenea, el va cere ca TVA pentru cărți și manuale să rămână la 5%, deși discuțiile din coaliție vizează eliminarea acestui prag și ridicarea la 9% sau 19%.

În plus, Ciucă va cere și alte măsuri, precum comasarea instituțiilor deconcentrate cu rol similar, precum cele din subordinea Ministerului Muncii.

De asemenea, el va propune ca Ministerul Finanțelor să creeze un mecanism care va evalua calitatea cheltuielilor ordonatorilor de credite, în așa fel încât cei care sunt mai eficienți vor primi sume mai mari, iar cei care nu sunt eficienți, li se vor diminua din sumele alocate.

Sursele liberale citate susțin că Ciucă va propune coaliției PSD-PNL un plan de investiții cu bugetare multianuală.

Reamintim că Ciucă a fost premier timp de un an și jumătate, iar în mandatul său de șef al guvernului cheltuielile statului au crescut constant, în paralel cu stoparea oricăror reforme.

Acum, PSD și PNL lucrează la un pachet de măsuri fiscale dure, cu creșteri de taxe și impozite, care să limiteze deficitul bugetar. Specialiștii din cele două partide admit existența unei găuri bugetare de circa 20 de miliarde de lei care trebuie acoperită pentru a nu risca penalizarea din partea piețelor financiare.

Nu e clar dacă PSD va fi de acord cu măsurile propuse de Ciucă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.