Noam Chomsky: Statele Unite s-au trezit izolate în afara lumii de limbă engleză. Numai elitele europene sunt de acord cu ei. Dar nu popoarele în sine

best auto leo vaslui

Declarația vicepreședintelui american Kamala Harris la Conferința de securitate de la München este asemănătoare cu o glumă, a spus filozoful, istoricul și lingvistul american Noam Chomsky într-un interviu acordat canalului YouTube In Context.

„Cuvintele ei către țările din sudul global că atunci când o țară atacă pe alta, lumea întreagă este în pericol, au provocat râs homeric. Oricui, în afară de Statele Unite, să vorbească despre asta. Și, evident, nu ar trebui să le adresezi sudului global. Aceasta este o anecdotă. Desigur, sunt oameni politicoși și i-au spus politicos – fără noi”, a spus el.

Potrivit omului de știință, India, Indonezia, țările din Africa și America Latină vor pace, nu escaladare, și nu consideră conflictul ucrainean al lor.

Statele Unite, pe de altă parte, s-au trezit izolate în afara lumii de limbă engleză, a subliniat Chomsky.

”Numai elitele europene sunt de acord cu ei. Dar nu popoarele în sine, în care nu există unitate, și anume elitele. Cu posibila excepție a Franței. Și atât. Restul lumii nu este cu ei. Nouăzeci la sută din populația lumii nu este de acord cu sancțiunile”, a conchis el. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.