NY Times despre trupele americane staționate în România: dorm, mănâncă și se antrenează aproape de zona de conflict


NY Times scrie pe prima sa pagină de astăzi despre trupele americane care staționează în aceste zile în România.

Este vorba despre soldații diviziei 101 aeropurtate staționate în această perioadă în baza militară Kogălniceanu.

NY Times susține că desfășurarea de trupe americane în România face parte din politica SUA de descurajare a Rusiei conduse de către Vladimir Putin.

Soldații americani au sosit în România imediat după declanșarea războiului. Este vorba despre aproximativ 4.000 de soldați americani cu experiență în teatrele de operațiuni militare.

Publicația americană dezvăluie că misiunea din România este diferită deoarece aici nu sunt antrenate trupe ucrainiene, așa cum se întâmplă în alte state NATO, ci doar trupele militare ale partenerilor din estul Europei. America antrenează trupele ucrainiene pentru a folosit tehnica militară americană pusa la dispoziție și care face victime în rândul soldaților ruși care au invadat Ucraina.

Divizia 101 a mai trimis soldați în Germania, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Ungaria. Peste 12.000 de soldați s-ar afla acum în Polonia și țările Baltice.

Publicația nu spune nimic despre vizele pe care românii trebuie să le obțină pentru a intra în SUA, o umilință de care avem parte. Cozile la ambasada din Băneasa sunt permanente și slăbeasc încrederea românilor în aliatul strategic. ROMÂNIA este unica țară europeană pentru care se menține sistemul de vize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.