O catastrofă feroviară este iminentă în România. Ringo Dămureanu (AUR): Cerem demisia ministrului Transporturilor și a prim-ministrului Nicolae Ciucă

best auto leo vaslui

Deputatul AUR Ringo Dămureanu, președinte al Comisiei pentru constituționalitate, a reacționat dur cu privire la atitudinea sfidătoare a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și la lipsa de asumare a responsabilității de care se fac vinovate persoanele ce ocupă funcții de conducere în Guvern și în sistemul feroviar. Declarația a fost făcută în contextul în care doar în luna martie a acestui an s-au produs mai multe accidente feroviare grave.

Într-o conferință de presă, Ringo Dămureanu a cerut demisia ministrului Sorin Grindeanu și a premierului „plagiator” Nicolae Ciucă. În context, deputatul AUR a mai spus că este nevoie ca subiectul siguranței feroviare în România să fie pus pe agenda publică și să se adopte măsuri pentru a evita alte pierderi de vieți omenești.

„Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la intrarea în vigoare a Constituției din 1923, considerată de mulți a fi cel mai avansat act constituțional pe care România l-a avut vreodată. Nici constituția actuală nu e de lepădat, mulți vor o desființeze. Avem datoria să o apărăm, sunt foarte multe valori pe care le protejează, dar noi vorbim de drepturi și libertăți fundamentale, de obligația statului de a asigura protecția cetățeanului.

Deunăzi am vorbit de un accident feroviar, aproape săptămână de săptămână avem astfel de tragedii în România, trenuri care intră cu viteză în alte trenuri care sunt garate în stații, oameni care mor fără vină și miniștri care nu au niciun fel de reacție.

Generalul plagiator Nicolae Ciucă este în funcție, ministrul Transporturilor fuge cât poate pe holurile instituțiilor ca să nu dea niciun răspuns, șeful CFR spune că regretă, dar nu își asumă subfinanțarea cronică a sistemului feroviar.

Nu dorim să ajungem la o catastrofă feroviară care este iminentă în România. Noi, AUR, cerem demisia ministrului Transporturilor, demisia primului ministru care conduce acest guvern incompetent – pentru că în orice stat democratic astfel de tragedii nu pot să se lase decât cu o formă de respect din partea autorității: demisia acelor care conduc aceste sectoare. De asemenea, este nevoie de o dezbatere amplă asupra siguranței feroviare în România pentru că nu ne dorim să avem alte și alte victime omenești în țara noastră”, a declarat deputatul AUR Ringo Dămureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.