Olaf Scholz: Vladimir Putin nu a făcut nicio ameninţare împotriva mea sau a Germaniei

best auto leo vaslui

În convorbirea sa la telefon cu Olaf Scholz, cancelarul german, preşedintele Vladimir Putin „nu a făcut nicio ameninţare împotriva mea sau a Germaniei”, a afirmat Scholz într-un interviu acordat ziarului duminical Bild am Sonntag, notează RADOR.

Fostul premier britanic, Boris Johnson, a afirmat pentru un documentar BBC, în cursul acestei săptămâni, că liderul rus l-a ameninţat cu o rachetă care ar „dura doar un minut”.

Kremlinul susţine că Johnson a minţit. Scholz a afirmat că în discuţia pe care a purtat-o cu Putin a fost clar că au opinii diferite despre războiul din Ucraina, pe care Rusia îl numeşte „operaţiune militară specială”.

„Am fost foarte clar când i-am spus lui Putin că Rusia este singura responsabilă pentru război”, a afirmat Scholz. „Rusia şi-a invadat vecina fără motiv, pentru a lua părţi din Ucraina sau întreaga ţară”, a afirmat Scholz.

Pentru că, după părerea Germaniei, acţiunile Rusiei au încălcat cadrul paşnic al Europei, aceasta oferă Ucrainei ajutor financiar, umanitar şi militar, a afirmat Scholz. Există un acord cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care precizează că armele furnizate de Occident trebuie să fie folosite doar pe teritoriu ucrainean, nu pe cel rusesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.