OMV Petrom refuză să plătească taxe în România – Va plăti taxa de solidaritate în Austria

best auto leo vaslui

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin Ordonanţa Guvernului Ciucă.  

Potrivit unui comunicat al companiei, motivul îl reprezintă faptul că are ”sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.

De asemenea, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres, OMV Petrom se aşteaptă ca taxa de solidaritate din Austria să aibă un impact negativ de aproximativ 150 milioane euro pentru anul 2022.

OMV, cea mai mare companie industrială din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, 20,64%.

În schimb, cu privire la aceeaşi contribuţie de solidaritate decisă la nivelul UE, şi transpusă în legislaţia din România prin OU din 29 decembrie 2022, grupul austriac consideră că „OMV Petrom ar urma să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.