Patriarhul Daniel a cerut Moldovei retrocedarea imobilelor confiscate de comuniști de la Mitropolia Basarabiei. Chișinăul susține că problema e „în curs de soluționare“

best auto leo vaslui
Sursă – Igor Grosu Facebook

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut o întâlnire, ieri, cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, conform Radio Europa Liberă.

Pe lângă apelurile referitoare la „discriminarea (Mitropoliei Basarabiei, n.r.) sub toate aspectele, de trei decenii, față de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei”, Patriarhul Daniel i-a cerut lui Igor Grosu și retrocedarea către Mitropolia Basarabiei a clădirilor fostei Facultăți de Teologie Ortodoxă și ale fostului Seminar Teologic din Chișinău și să-i fie dat cu titlu compensatoriu un imobil în schimbul fostului ei sediu, demolat de comuniști, pe locul unde se află acum clădirea Guvernului Republicii Moldova.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului Republicii Moldova a afirmat că „problemele care privesc tratamentul egal sunt în curs de soluționare, la fel și solicitările privind atribuirea unor imobile către Mitropolia Basarabiei”.

De asemenea, Mitropolitul Petru, capul Mitropoliei Basarabiei, a cerut pașaport diplomatic moldovenesc, invocând faptul că Mitropolitul Vladimir deja îl are, ceea ce ar constitui o discriminare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.