Pescarii lui Buzatu: Figuri-cheie într-un scenariu de film politic

best auto leo vaslui

Cum au liniștit apele înainte de întâlnirea lui Dumitru Buzatu cu Emil Savin pe baltă

Ceea ce s-a petrecut recent pe balta de la Cârja din județul Vaslui pare desprins dintr-un scenariu de film, dar este realitatea cu care se confruntă acum autoritățile. Dumitru Buzatu, liderul Consiliului Județean Vaslui, a fost implicat într-un scandal de corupție de proporții, iar detalii despre întâlnirea sa cu Emil Savin au ieșit la iveală. Totuși, înainte de a ajunge pe baltă, Buzatu a trimis niște oameni de încredere pentru a pregăti terenul și a asigura că totul merge strună. Acești pescari de umbre joacă roluri cheie în întreaga poveste.

Din referatul procurorilor, un nume se evidențiază în mod deosebit: Ioan Buruiană, fostul director economic al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Acest individ a avut un rol crucial în intermedierea întâlnirii dintre Dumitru Buzatu și Emil Savin. Buruiană și-a făcut treaba cu profesionalism, folosind un limbaj codat pentru a evita suspiciunile celorlalți pescari de pe balta.

Într-o conversație cu Dumitru Buzatu, în timp ce se îndreptau spre Cârja, Buruiană a fost întrebat dacă a prins altceva în afară de pești. Răspunsul său enigmatic, “Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!”, a dat naștere unei întrebări intrigante: ce altceva în afară de pești ar putea prinde un pescar?

“Buru” a continuat să-l ajute pe Buzatu, întrebându-l când ajunge pe baltă, pentru a-i spune lui Savin să vină cu “mâncarea caldă”. Aceasta era o cerință neobișnuită, dată fiind activitatea obișnuită de pescuit de pe baltă, dar pentru Dumitru Buzatu, era evident ce anume însemna “mâncarea caldă.”

Dragoș Cazacu, fostul viceprimar al municipiului Vaslui și actualul director al DGASPC Vaslui, a fost al doilea om de încredere al lui Buzatu prezent pe baltă. Acesta, în mod surprinzător, a fost responsabil pentru pregătirea mesei, gătind carne la grătar. Cu toate acestea, o mică confuzie legată de preferințele alimentare ale unui membru al grupului a dus la o scânteie în relația sa cu Ana Maria Obreja.

Sursele noastre dezvăluie că Dragoș Cazacu, în ciuda controverselor, s-a remarcat în ultimii ani ca fiind un produs politic de succes al PSD. Cu toate acestea, imaginea sa a fost afectată de un incident anterior în care a fost surprins cu mâinile pe capota mașinii. Cazacu a negat incidentul cu Obreja în declarația sa pentru presă, dar a recunoscut că, datorită prieteniei lor, aceasta folosește un limbaj mai colorat.

Pentru a înțelege mai bine cine sunt acești pescari cheie din povestea lui Buzatu, am analizat declarațiile lor de avere recente. Dragoș Cazacu nu deținea proprietăți imobiliare în 2021, dar a devenit proprietar de terenuri și un apartament în 2022. De asemenea, a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a veniturilor sale și ale soției sale în ultimul an.

În schimb, Ioan Buruiană, fostul director economic al DGASPC Vaslui, a fost implicat într-un scandal de corupție în trecut, dar a reușit să-și mențină funcția. Veniturile sale, inclusiv o pensie considerabilă, au crescut semnificativ în 2022, iar el deține acum terenuri și proprietăți în Vaslui și Neamț.

Pe 22 septembrie, înainte de întâlnirea cu Emil Savin, Dumitru Buzatu a purtat o conversație telefonică cu Ioan Buruiană, unde și-au pus la punct detaliile. Ulterior, Savin a predat o sumă semnificativă de bani lui Buzatu, iar întreaga scenă a fost înregistrată de polițiștii de la DGA.

În concluzie, pescarii lui Buzatu, Ioan Buruiană și Dragoș Cazacu, au jucat roluri esențiale în organizarea întâlnirii cu Emil Savin și în asigurarea unui teren “curat” pentru afacerea lor. Cu detalii care par desprinse din lumea filmelor de crimă, acest scandal continuă să șocheze opinia publică și să ridice întrebări despre corupția înaltei administrații locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.