Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni de la groapa de gunoi Glina, prin adoptarea de hotărâri împotriva sănătății populației

best auto leo vaslui

Se reaprinde scandalul în cazul Gropii de gunoi Glina ,la trei ani de la închiderea ei!

Locuitorii din Popesti Leordeni îl acuză pe edilul Petre Iacob că vrea sa distrugă sănătatea comunității din motive de protejare a poluatorilor din aceasta zonă care acționează la Groapa de gunoi Glina și la platforma Danubiana.

Mai exact oamenii spun ca primarul Petre Iacob prin influențarea consiliului local din Popesti Leordeni vrea să redeschidă Groapa de gunoi Glina și să mențină activitatea cu deșeuri de pe platforma de la Danubiana pentru ca focarele de infecție sa-i afecteze pe localnici, potrivit gazetadestiri.

Oamenii au ieșit în strada în semn de protest odata cu sedinta Consiliului local al orasului Popesti Leordeni din data de 28.02.2023, ora 13:00, in care a fost votata la initiativa primarului Petre Iacob revocarea hotararii 149 din 21.12 2022, singura hotarare în favoarea populatiei prin care se prevedea interzicerea în orașul Popești Leordeni a procesării și depozitarii deșeurilor provenite din alte localități.

Mărul discordiei este faptul ca cetățenilor din Popesti Leordeni li s-a luat ceea ce au reusit să obțină în ani de zile de suferințe, proteste, petiții și sesizări la diverse autorități respectiv hotarirea 149 din 21.12.2022 prin care se interzice procesarea și depozitarea deșeurilor în Popesti Leordeni provenite din București si alte localități ale județului si ale țării .

O hotărâre de consiliu local care avea o importantă deosebita si care proteja o populație si așa contaminata istoric si îmbolnavită de poluatorii fără scrupule care au fost găzduiți în ultimii 20 de ani în zona și care au adus deșeuri toxice și cianuri la o distanta de 70 de metri de zonele locuite, de curtile si casele oamenilor. O hotărâre de Consiliu Local care proteja populația de toate aceste orori a fost anulată printr-o inițiativă total iresponsabilă a primarului, Petre Iacob și a administratorului public, Todireanu Constantin Alin.

O hotărâre de Consiliu Local care transforma dacă rămânea în vigoare orașul Popesti Leordeni din cosul de gunoi al Bucureștiului și a altor localități într-un oraș cu demnitate, cu grija pentru un mediu curat si respect față de sănătatea familiilor și a comunităților locale. Toate acestea au fost anulate de primarul, Petre Iacob în ședința de marti, 28 Februarie 2023, ora 13:00 în care s-a votat cu o indiferență totală pentru comunitatea locală cetățeni, familie și copii revocarea și anularea hotararii 149 din 21.12.2022 ale cărei beneficii  sunt evidente în favoarea orașului și a populatiei din Popesti Leordeni, așa cum ne-a confirmat telefonic un consilier din cadrul consiliului local al orașului care a vrut să își păstreze anonimatul.

Ce l-a determinat pe primarul, Petre Iacob sa ia o asemenea decizie împotriva orașului, a sănătății oamenilor a populatiei si a votanților care l-au înscăunat în postul de primar.  Rămâne un mister pentru mulți dar nu și pentru avertizorii de integritate din cadrul consiliului local care sustin ca este împins special la acțiuni antipopulare pentru ca i se vanează postul de primar la viitoarele alegeri chiar de apropiații cu care își împarte gândurile și secretele.

Revocarea si anularea hotaririi 149 este un act teribil care condamnă o comunitate locală la îmbolnăvire, demn de o minte întunecată dar este în același timp și o sinucidere politică a primarului Iacob care va trezi o repulsie politica de tipul unei reptile lipicioase în fiecare cetățean din Popesti Leordeni, mai ales în rândul celor care si-au achiziționat apartamente și case noi în speranța de a trăi într-un mediu curat și sănătos, spune domnul Petrescu Ivan, administratorului unui imobil din Popești Leordeni, de pe strada Amurgului.

Atașam actele iresponsabile publicate pe site primăriei Popesști Leordeni și propuse de primarul, Petre Iacob pentru revocarea si anularea hotărârii 149 care a susținut votul Consiliului Local al orașului Popesti Leordeni de marți, 28 Februarie 2023, ora 10:00.

Sute de catățeni îngroziți de perspectiva în care vor trăi într-un oraș contaminat și poluat și cu un primar care a dat mâna cu poluatorii ne-au trimis la redacție locurile în care se vor mobiliza atât în fața primăriei cât și la punctele din:

Popesti Leordeni, in strada Piata Sf. Maria, Nr. 1, Popesti-Leordeni, Judetul Ilfov, in fata Primăriei Popești Leordeni,

Strada Fermei, Mega Image Popesti-Leordeni, Judetul Ilfov,

Soseaua Olteniței, Nr. 17, Lidl Popesti-Leordeni, Judetul Ilfov,

Strada Oituz, Nr. 46, Mega Image Amurgului Popesti-Leordeni, Judetul Ilfov,

Soseaua Oltenitei, sediul PSD din Popești Leordeni.

Aceștia vor începe protestul împotriva primarului, Petre Iacob strângând semnături pentru demiterea acestuia prin referendum. Semnăturile necesare pentru demitere vor fi stranse de organizatori la adresele menționate mai sus sau vor putea fi trimise online pe petiții.ro.

Pentru demiterea primarului iresponsabil, Petre Iacob care este vârful de lance al poluatorilor din Popesti Leordeni, este nevoie de 25% din numărul cetățenilor înscriși cu drept de vot, deci un număr acceptabil pe care organizatorii și ONG-urile de mediu, apreciază că va fi realizat în maxim o luna de zile.

Atașăm și cererea oficială primită la redacția noastră pentru protest care este adresată Primăriei Popesti Leordeni si Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov “Lascăr Catargiu” făcută în conformitate cu legea de către organizatori. Atașăm înregistrările și procesul verbal al cadul ședinței din data de 28.02.2023, ora 13:00 a  Consiliului local Popești Leordeni.

Redeschiderea gropii de gunoi de la Glina și reactivafrea platformi de dețeuri de la Danubiana poate avea efecte negative uriașe, spun localnicii în condițiile în care morbiditatea în Popesti Leordeni este cu 50 % mai mare decât în alte zone din județul Ilfov. Munții de gunoaie de lângă casele și gospodăriile oamenilor emană substanțe toxice. În trecut, analizele au arătat depășiri ale unor substanțe precum arsenic, bariu, cobalt, cupru sau mercur. În urmă cu trei ani, chiar Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului spunea că groapa Glina e o bombă ecologică. Potrivit unor studii de la acea vreme, locuitorii din zonă au ajuns la spital cu boli grave: cancer, alergii sau asm.

În 2020, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a trimis către Agenția Națională de mediu o adresă prin care atrăgea atenția asupra pericolului reprezentat de groapa de la Glina. “Groapa pune în pericol sănătatea populației din cauza infestării pânzei freatice cu ioni de metale grele și substanțe organice. În timpul verii, gunoaiele se autoaprind. Distanța dintre depozitul de deșeuri și cea mai apropiată locuință din Popești Leordeni se află la mai puțin de 40 de metri.”

Locuitorii orașului Popești Leordeni supărați pe faptul că morbiditatea în localitate este mai mare cu 50% conform statisticilor oficiale și pe faptul că primarul, Petre Iacob sprijină poluatorii au transmis nenumărate petiții prin care spun că Petre Iacob de când s-a înscăunat primar, bântuie prin localitate ca o molimă.

Dispărut din spațiul public rupt de realități și sufocat de propriile promisiuni mincinoase, primarul, Petre Iacob a devenit în ochii populației un duh rău, o negură care adâncește crizele din sănătate și din gestiunea deșeurilor.

Cu orașul înecat în gunoaie, cu mirosuri insuportabile, cu poluări și contaminări mii de locuitori din orașul Popești Leordeni încep cu groază primăvara cu revolte și spaime privind deciziile luate de primarul, Petre Iacob.

Niciodata orașul Popești Leordeni nu s-a aflat într-o stare mai jalnică spun protestarii adunați în fața primăriei orașului Popești Leordeni. Este incredibil ce forță de distrugere și ce efect demolator a avut în ultimii ani de mandat acest pigmeu politic asupra orașului. Scoaterea lui din funcție, a devenit o necesitate și o șansă pentru salvarea orașului Popești Leordeni, spun protestatarii indignați.

\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.