PNL rămâne loial intereselor de la Bruxelles – România nu poate suspenda importurile de cereale din Ucraina

best auto leo vaslui

Eurodeputatul PNL Daniel Buda susține că Ministerul Agriculturii trebuia să aibă o comunicare mult mai consistentă și mai coerentă cu Comisia Europeană în criza legată de cerealele din Ucraina.

Liberalul Daniel Buda afirmă că România nu poate suspenda importurile de cereale din Ucraina, fără să discute mai întâi cu Comisia Europeană.

„Haideți să ne înțelegem foarte clar asupra unor chestiuni, suntem parte a unui mecanism, a unei structuri numită Uniunea Europeană, unde sunt decizii pe care poți să le iei în mod unilateral, altele le poți lua doar în urma unor discuții cu Comisia Europeană. În momentul în care o să existe o dimensiune exactă a problemei pe care o au fermierii din România, a situației din România, cu cerealele, sigur că de comun acord cu Comisia Europeană, atunci se pot impune anumite taxe, dar nu putem să venim să impunem noi o suspendare imediată a acestor importuri, fără să existe o comunicare cu CE și cu niște date care să fie furnizate de maniera în care să se înțeleagă că într-adevăr este o problemă și atunci sigur că aceasta este soluția pe care o avem la îndemână, singura soluție, de a impune taxe vamale pentru aceste produse”, afirmă Daniel Buda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.