Polonia și Lituania cer UE să impună restricții asupra sectorului nuclear rusesc

best auto leo vaslui

Polonia și Lituania îndeamnă Uniunea Europeană să impună restricții asupra sectorului nuclear în cadrul noilor sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului, relatează Sky News.

„Este din ce în ce mai dificil să se obțină unanimitatea necesară în UE pentru mai multe sancțiuni. Cu toate acestea, vom propune un nou pachet ambițios”, a declarat un diplomat de rang înalt.

Ucraina a cerut deja UE să includă compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom în următoarea rundă de sancțiuni, o inițiativă care a fost blocată până acum, printre altele, de Ungaria.

Este de așteptat ca un al zecelea pachet de sancțiuni al UE să fie gata la timp pentru prima aniversare a invaziei, la 24 februarie.

De asemenea, se așteaptă ca diplomații să propună ca blocul comunitar să interzică mai multe instituții media de „propagandă rusă” și să elimine mai multe bănci rusești din sistemul global SWIFT.

La începutul acestei luni, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE va impune sancțiuni împotriva Belarusului pentru că a ajutat Rusia în război.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.