Preşedintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, la încoronarea Regelui Charles al III-lea

best auto leo vaslui
Foto: Klaus Iohannis Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent sâmbătă la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey.

„În această dimineaţă, înainte de Ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea”, a scris Klaus Iohannis, sâmbătă pe Facebook.

Marea Britanie organizează sâmbătă încoronarea Regelui Charles al III-lea, printr-o ceremonie fastuoasă, prima din ultimele şapte decenii, care va marca un moment ce intră în istorie.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în urmă cu aproape opt luni, la 8 septembrie 2022. Dar încoronarea este o zi simbolică, care combină o slujbă religioasă şi fastul unei tradiţii britanice, unice în lume.

Preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, sunt de vineri la Londra. Ei au participat vineri, de la ora 19.00, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Charles al III-lea şefilor de delegaţii, la Palatul Buckingham.

Sâmbătă, de la ora 13.00, Preşedintele României va participa la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.