Preşedintele Vucic anunță că Serbia nu a vândut nicio piesă de armament sau muniţie Ucrainei ori Rusiei

best auto leo vaslui

Serbia nu a vândut nicio singură piesă de armament sau muniţie nici Ucrainei şi nici Rusiei, a asigurat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a anunţat totodată noi investiţii în industria naţională de apărare, transmite luni agenţia sârbă de presă Tanjug, citată de Agerpres.

Aflat în vizită în Qatar, Aleksandar Vucic a subliniat într-o discuţie cu presa că Belgradul exportă armament exclusiv anumitor utilizatori finali autorizaţi.

Comentând acuzaţiile că Serbia exportă arme via Turcia, preşedintele sârb a precizat că acordurile cu Turcia privind exportul de muniţie includ o clauză ce stipulează că muniţia exportată în această ţară nu poate fi vândută fără consimţământul Belgradului.

Serbia respectă legislaţia internaţională, dar industria sa de apărare se va dezvolta, a notat pe de altă parte preşedintele Vucic, menţionând că în acest sector lucrează circa 20.000 de sârbi.

El a anunţat că în industria militară sârbă vor fi investiţi circa 100 de milioane de euro prin intermediul companiei Jugoimport SDPR cu scopul de a creşte capacităţile de producţie şi de a deschide noi linii de producţie.

Serbia va continua să producă arme, din ce în ce mai multe, a mai adăugat preşedintele sârb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.