Prețurile la locuințe la exploda- costul cu materialele este de nesuportat. Deși nu pare bine, cumpără acum

best auto leo vaslui

Românii nu au bani ca să își cumpere locuința mult visată cu banii jos și de aceea apelează la credite bancare. Dar în România băncile comerciale fac speculă cu cetățenii iar dobânzile sunt cele mai ridicate din Europa.

Statul român nu a permis extinderea sistemului bancar și există acum un monopol pe piața financiară. Dacă în Germania există peste 5.000 de bănci, în România sunt mai puțin de 40.

Costul cu materialele de construcție a luat-o razna și nu există nici un semn că inflația ar scădea. Acest lucru va face ca viitoarele locuințe construite să nu mai fie ieftine.

Cifrele oficiale mint: inflația nu este de doar 15%, în ultimii doi ani prețurile la bunurile de consum aproape s-au dublat.

ÎNAINTE de pandemie firmele de construcții reușeau să facă construcții la un preț mai mic de 500 de euro pe metru pătrat.

Astăzi nu mai este așa: costurile de construcție trec de 700 de euro pe metru pătrat, la care se adaugă costul cu achiziția terenului și serviciile de proiectare și autorizare.

Vremea locuințelor ieftine va dispărea. Acum există pe piață un stoc de case la prețuri mai mici însă românii nu au acces la credite ca să le cumpere, sau dobânzile par mari.

În Europa nu poți cumpăra un apartament cu două camere într-un oraș important cu mai puțin de 200.000 de euro.

Specialiștii susțin că o casă care astăzi Costă 100.000 de euro de la anul nu se va mai găsi la un preț mai mic de 150.000 de euro. Aceste case sunt construite la prețurile de acum doi, trei ani iar unii dezvoltatori se înșeală atunci când fac calcule fără a ține cont de inflație.

Majoritatea dezvoltatorilor români nu iau în considerare inflația atunci când stabilesc prețurile locuințelor iar profitul lor este mult diminuat de devalorizarea monedelor.

Deși dobânzile par mari este mai bine să cumperi o casă ieftină, dacă poți face acest lucru. Creditele se pot refinanța atunci când condițiile de pe piață vor fi mai bune, dar prețul la case nu se va mai putea întoarce.

Experții în finanțe susțin că românii consideră greșit că dobânzile actuale sunt pe 20 sau 30 de ani. Atunci când piața vă oferi dobânzile mai bune se poate realiza refinanțare la o dobândă mai scăzută, ceea ce înseamnă că dobânzile mari nu sunt pe viață ci o situație temporară.

Astăzi este bine să îți cumperi o locuință deoarece prețurile sunt mici. Dobânzile mari se pot refinanța în câțiva ani și atunci ratele vor deveni și mai mici.

Trebuie să luați în considerare când vă gândiți la acest lucru că astăzi dobânzile sunt mari dar în continuare chiria este cel puțin egală cu rata. Asta înseamnă că practic plătești la bunăstarea altuia. Achiziția unei case este mai profitabilă decât strângerea banilor pentru o pensie decentă. Practic după 30 de ani de muncă vei avea ocazia să deții o proprietate ce va avea un preț și de 5 ori mai ridicat decât cel de achiziție. Asta înseamnă un randament net mai profitabilă și mai sigur decât fondurile de investiții care nu reușesc să facă față nici măcar la devalorizarea dată de inflație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.