Primăria Lunca Banului suspectată de corupție.În comuna Lunca Banului, oamenii vorbesc despre modul în care banul public este cheltuit fără nicio jenă de reprezentanții Primăriei, către firme de casă, despre care nu ar fi străin însuși primarul localității, Dănuț Tofan. Mai mulți localnici au trimis date și imagini despre diverse licitații și obiective din comună, în care se cheltuiesc sume imense către firme abonate la banii publici a comuei, fără nici frică de Dumneze și organele de control, către firme. Firele se numesc Ecastef Reabilitări SRL și Ecasim Prod SRL din Huși, controlată de familia unui nepot, de pe un verișor de-al primarului.


Din ceea ce apare pe site-ul primăriei te duce cu gândul că zvonurile sunt adevărate. Cum să cheltui bani mulți în niște școli în care nu mai învață nimeni? Oare, nu ar trebui cineva să se sesizeze, câtă vreme în Focșa sau Lunca Veche nu mai este niciun copil la școală!!! De ce aruncă primăria cu miliarde de lei, la Ecastef, în clădiri neutilizate?

Școala Focșa. Un sat cu câteva sute de locuitori, cu o școală micuță, de maxim 100 mp. Pe 16 noiembrie 2021, Primăria Lunca Banului anunță că firma Ecastef Reabilitări SRL a câștigat licitația pentru ”refacere acoperiș sat Focșa, comuna Lunca Banului”. Firma de casă primește, atenție!, 5.091 euro, adică în jur de 240 milioane lei vechi, pentru această lucrare. ”De ani de zile, doar Ecastef prinde lucrări în comuna noastră. În cazul de la Focșa, nici măcar nu au scos acoperișul vechi și măcinat de zeci de ani de vechime, au pus tabla peste niște bucăți de lemn care stau să se prăbușească peste copii. Sunt fotografii, se vede clar că nu au făcut nimic să refacă acoperișul, au montat doar cam în jur de 120 mp de tablă”, susțin localnicii.

Oamenii, șocați de banii dați de primărie pentru această investiție absolut inutilă – câtă vreme au lăsat aceleași lemne mâncate de vreme, lucrarea nu ar nicio noimă, credem noi – au sunat pe la diverse firme și au cerut informații, cam cât ar costa o lucrare similară. Susțin că, cu tot cu montaj, firmele pe care le-au contactat au cerut între 1.500 și 2.500 de euro, nicidecum 5.000 de euro, cum a plătit primăria către Ecastef! O firmă despre care chiar că spui că este firma de casă a primăriei, câtă vreme prinde licitații la greu: 31.08.2022 – Ecastef Reabilitări – 24.303 euro (1,1 milioane lei) – amenajare teren de sport Lunca Banului, 10.03.2022 – Ecastef Reabilitări – 10.03.2022 – contract lucrări modernizare și reabilitare Școala Oțetoaia – 34.000 euro etc. Sunt multe date, spun localnicii, despre contractele pe care Ecastef le câștigă la Lunca Banului, date publice pe site-ul primăriei.

Ne întoarcem la Școala Focșa. Pe 4 iunie 2021, Primăria declară câștigătoare tot firma Ecastef, pentru suma de 6.742 de euro, adică 327 milioane lei vechi, pentru achiziția de tablă. Deci, pe 16 noiembrie 2021, se plătește 5.000 de euro pentru manoperă, iar pe 4 iunie se plătește aproape 7.000 de euro, doar pentru tablă. Total afacere Ecastef – 11.800 de euro. ”Știți ce este anormal? Pe 4 septembrie 2022, sunt poze!, la Școala de la Lunca Veche nu este pusă tabla. Pentru ce s-au aruncat mii de euro din banii contribuabililor, în aceste condiții?”, se întreabă localnicii. Pozele de sus spun totul. Școala Lunca Veche, pe 4 septembrie a.c… Nici urmă de tablă!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.