Primarul din Ivanesti, Vasile Novac, sub lupele justitiei: Suspiciuni de coruptie legate de vanzarea animalelor si a declaratiei de avere

best auto leo vaslui

Primarul din Ivanesti, Vasile Novac, la un pas de un scandal de coruptie

Informatii incendiare au iesit la suprafata in legatura cu primarul comunei Ivanesti, Vasile Novac, care se afla acum in centrul unui posibil scandal de coruptie. Conform unor surse apropiate situatiei, acesta intentioneaza sa vanda 700 de oi de rasa Suffolk si Turcana la un pret estimativ de 150  de euro bucata. Acest fapt ridica semne de intrebare cu privire la averea sa reala, care s-ar putea sa nu fie reflectata corect in declaratia sa de avere.Totodata,pretul de 150 de euro pe cap de ovina revine doar in cazul in care cumparatorul alege sa achizitioneze intreaga turma de oi.Astfel pretul unei oi ar putea ajunge chiar si la 400 de euro bucata in cazul ovinelor din rasa Suffolk,ceea ce inseamna ca suma provenita doar din vanzarea acestor animale ar genera o avere de aproximativ 105.000-150.000 de mii de euro sau chiar o avere de 140.000-240.000 in functie de pretul pe care primarul il ofera la dispozitie.,fara sa luam in considerare restul surselor sale de venit,cum ar fi detinerea unui numar de 250 de bovine ce ar mai putea reprezenta o cifra de avere adaugata de 175.000 de euro,asta doar in cazul in care bovinele nu sunt de rasa,pretul minim al unui bovine de rasa aflandu-se la aproximativ 1000 de euro,fapt ce ar genera un profit de 250.000 de euro.

Luand in vedere aceste estimari,averea domnului Vasile Novac doar de pe urma vanzarilor de animale poate ajunge la incredibila suma de 500.000 de euro. Aceasta este o suma semnificativa, avand in vedere venitul oficial al unui primar de comuna.


Declaratia de avere si suspiciunile de coruptie

Aceasta situatie aduce in discutie veridicitatea declaratiei de avere a primarului Vasile Novac. Este posibil ca acesta sa nu fi declarat corect sau integral averea sa reala, ceea ce ar putea constitui un caz de coruptie sau evaziune fiscala.

Episodul cu vanzarea de vite la alegerile locale

Nu este prima data cand Vasile Novac se afla sub atentia opiniei publice in legatura cu tranzactii dubioase. La ultimele alegeri locale, el a vandut o cireada de vite, iar surse neoficiale sugereaza ca din urma acestor vanzari ar fi putut proveni sume de bani care nu au fost declarate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.