Principalele cauze ale căsătoriilor nefericite

best auto leo vaslui


Faptul că după nuntă, îndrăgostiții se transformă brusc în monștri care se ceartă veșnic, se fac glume, se fac filme și se cântă cântece. Acest complot este ferm înrădăcinat în cultura pop. Dar are o bază reală?
„Printre rudele mele, nu există un singur cuplu căsătorit fericit, toți au probleme constante în relații, trădări, apartamente ipotecate, soții sunt gospodari cu dizabilități, soții care își văd creierul în fiecare zi, dar când se întâlnesc, niciunul nu ratează. ocazia de a clarifica când deja mă căsătoresc”, a scris un utilizator de Twitter sub numele greta.

Sute de cititori au susținut-o spunându-și propriile povești despre viața de familie și sugerând care este motivul căsătoriilor nefericite.

Totul tine de plictiseala

Acest motiv a fost dat de majoritatea utilizatorilor Twitter.

În opinia lor, căsătoria implică stabilitate emoțională, din cauza căreia mulți parteneri pur și simplu își pierd interesul unul pentru celălalt și, pentru a menține „focul iubirii”, ei înșiși creează în mod inconștient dramă în relații.
Cu cât mai repede, cu atât mai bine

Chiar și în vremea noastră, mulți oameni încă mai au un stereotip că căutarea sufletului pereche are un fel de termene limită care trebuie respectate.

Firește, societatea, în special generația mai în vârstă, susține activ această opinie. În acest sens, unii oameni decid să se căsătorească nu din mare dragoste, ci pur și simplu pentru că este timpul. Și această abordare va duce inevitabil la probleme.
Fii ca toți ceilalți

Acest motiv este indirect legat de cel precedent. Mulți nu sunt atât de dispuși să iasă în evidență încât aleg să urmeze orbește regulile societății, iar căsătoria este una dintre ele.

Lipsa abilităților

Uneori se pare că capacitatea de a construi relații și viața de familie ne este inerentă prin natură. Cu toate acestea, nu este. Parteneriatul verde trebuie învățat. Oricine nu realizează acest lucru este puțin probabil să fie fericit în căsătorie.

Schimbări neașteptate

Se întâmplă adesea ca relațiile în căsătorie să se deterioreze nu imediat, ci în timp. Motivul pentru aceasta poate fi transformările care apar cu soții.

De-a lungul timpului, oamenii își schimbă interesele, obiceiurile, hobby-urile și chiar caracterul. „Tu nu ești cel (același) de care m-am îndrăgostit (e)” este o expresie care are cu adevărat sens. Și dacă în cursul schimbărilor partenerii încetează să se potrivească unul altuia, conflictele nu pot fi evitate.

Sunt toate cuplurile nefericite?

Desigur că nu. Dar cei care au reușit să găsească o familie armonioasă, cel mai probabil, în primul rând, nu au făcut greșelile pe care le-am descris mai sus și, în al doilea rând, și-au respectat granițele personale unul altuia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.