Producătorul german de arme Rheinmetall poartă discuții pentru construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina

best auto leo vaslui

Un producător german de armament ar fi în discuții cu oficialii ucraineni pentru a construi o fabrică de tancuri în țara devastată de război, relatează site-ul german Der Spiegel, citat de Sky News.

Potrivit Der Spiegel, Rheinmetall negociază cu Kievul pentru a înființa unitatea de producție, care ar urma să producă în principal tancuri Panther.

Șeful companiei, Armin Papperger, a declarat pentru ziarul Rheinische Post că o uzină ar putea fi construită pentru „aproximativ 200 de milioane de euro” și că ar produce până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther anual.

Papperger a declarat că discuțiile cu guvernul ucrainean sunt „promițătoare” și că speră să se ia o decizie în „următoarele două luni”.

De asemenea, el a subliniat nevoia de armament a Ucrainei, declarând ziarului că țara are nevoie de „600 până la 800 de tancuri pentru o victorie”.

Aliații occidentali strâng de luni de zile tancuri pentru Ucraina, primele tancuri Leopard 2 sosind din Polonia la aniversarea de un an a războiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.