Putin spune că se pregătește pentru o întâlnire cu Xi Jinping și delegația chineză la Moscova

best auto leo vaslui

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că se pregătește pentru o viitoare vizită a președintelui chinez Xi Jinping la Moscova, potrivit Kremlinului, relatează CNN.

Putin a declarat că intenționează să se întâlnească cu omologul său și cu delegația chineză și să le prezinte o linie circulară de metrou din Moscova în timpul vizitei lor în capitala rusă. O divizie rusă a unei întreprinderi de construcții chineze, China Railway Construction Corporation Limited (CRCC), a fost implicată în construirea unei secțiuni a liniei de metrou, potrivit agenției de știri ruse de stat TASS.

„Intenționez să mă întâlnesc cu președintele Chinei și, dacă agenda permite, vom fi bucuroși să o arătăm oaspeților noștri. Cel puțin, cred că membrii delegației ar trebui să o poată vedea”, a declarat Putin în timpul ceremoniei de inaugurare a liniei Big Circle, potrivit unei transcrieri de la Kremlin. Putin a participat la ceremonie în mod virtual.

Beijingul a refuzat să recunoască natura conflictului din Ucraina – a evitat până acum să îl numească „invazie” – și a continuat să sprijine diplomatic și economic Moscova.

În timp ce Rusia continuă să fie lovită de sancțiunile occidentale, China a declarat că nu are „nicio limită” în ceea ce privește prietenia sa cu vecinul său nordic și a aruncat Kremlinului un colac de salvare economică.

Rusia a solicitat în mod repetat drone și muniție din partea Chinei, au declarat surse familiare cu informațiile, iar conducerea chineză a dezbătut în mod activ în ultimele câteva luni dacă să trimită sau nu ajutorul letal, au adăugat sursele CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.