Rareș Bogdan se teme: „Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Se joacă securitatea UE aici

best auto leo vaslui

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă, într-o postare pe rețelele de socializare, că dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi, iar susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare.

Iată ce a spus Rareș Bogdan: ”Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câştigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-şi recupereze ţara, dar şi ca să apere Uniunea Europeană.”

Rareş Bogdan susține că Uniunea Europeană este OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni: februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbeşte de o lovitură de stat şi face primele ameninţări cu utilizarea forţei ca ultimă soluţie pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influenţă; martie 2014, Putin anexează Crimeea şi umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Mai 2014 – separatiştii proclamă independenţa regiunilor Luhansk şi Doneţk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare”.

Potrivit lui Rareș Bogdanacordurile de la Minsk au fost nişte glume, Zelenski a încercat sa discute cu ruşii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes, prin urmare s-a orientat către NATO, singura şansă a Ucrainei. În Ucraina mor oameni nevinovaţi, iar UE le este datoare. Nu e limpede?”, a completat Rareş Bogdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.