Rareș Bogdan susține că s-a săturat de poziția ghiocelului: „Diplomația capului plecat trebuie complet anulată”

best auto leo vaslui

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că anul acesta va fi mai dificilă lupta pentru aderarea la Schengen, pentru că Suedia, țara care a preluat președinția Consiliului UE, are o politică împotriva migrației.

„Va fi foarte complicat de pus pe agendă subiectul extinderii Schengen de către Suedia, care a preluat președinția de la 1, deoarece Suedia se confruntă cu o mare problemă a migrației.

Nu este imposibil, dar nu va fi ușor și trebuie făcută în contrapartidă cu extinderea NATO. Trebuie să schimbăm puțin linia diplomatică, să fim ușor mai apăsați, să fim un pumn puternic într-o mănușă de catifea. Cred că diplomația capului plecat trebuie să fie complet anulată.


Subiectul Schengen nu poate fi scos de pe agendă, este un subiect cheie, un subiect care dacă nu se termină cu bine la sfârșitul anului 2023 o să aducă pierderi uriașe de imagine”, a spus Rareș Bogdan, potrivit Realitatea PLUS.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că gestul cancelarului austriac Karl Nehammer de a îl invita pe preşedintele Bulgariei Rumen Radev la Viena, în prima zi a Anului Nou este o încercare a acestuia de a arăta o altă faţă propriilor alegători „după ce a dat cu mucii în fasole, după ce a căzut cu nasul în țărână, după ce a refuzat accesul pentru România şi Bulgaria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.