Răsturnare de situație: Purtătorul de cuvânt al guvernului spune că nu se pune problema demiterii vreunui ministru, la câteva ore după ce spusese că ”nu exclude” demiterea ministrului Virgil Popescu după accidentul de la Mina Jilț soldat cu 3 morți

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE 3: Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, a revenit miercuri la ora 16.45 cu o declarație în care arată că ”Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”.

Declarația integrală a lui Cărbunaru:

Chestiunea responsabilităților privind tragicul accident de la CEO Oltenia va fi stabilita in urma anchetei judiciare si pe baza concluziilor echipelor de verificare. Orice masuri, indiferent de nivelul de responsabilitate vor fi luate, vor tine cont doar de aceste elemente.
Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului.

UPDATE 2: Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, nu a exclus miercuri demiterea lui Virgil Popescu. G4Media a scris în premieră că premierul Nicolae Ciucă ia în calcul remanierea lui Popescu după tragedia de la mina Jilț, soldat cu trei morți.

Întrebat de ziariști într-o conferință de presă la guvern dacă este luată în calcul plecarea din guvern a lui Virgil Popescu la finalul analizei despre tragedia de la Jilț, Cărbunaru a spus că ”în funcție de evaluarea finală nu putem exclude nici o opțiune”. El a anunțat că premierul Ciucă a cerut în guvern o evaluare până săptămâna viitoare. ”Pe durata analizei se evaluează responsabilitățile pe lanțul ierarhic. Lanțul de evaluare implică de la mină, companie, până la managementul domeniului”, a spus Cărbunaru.

UPDATE 1: Surse guvernamentale au declarat pentru G4Media că ministrul Virgil Popescu nu va pleca deocamdată din fruntea Ministerului Energiei și ca premierul Ciucă cere demiterea directorului CE Oltenia.

Articol inițial: Premierul Nicolae Ciucă ia în calcul remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, după accidentul de marți soldat cu trei morți de la mina Jilț, o exploatare carboniferă deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Ciucă ar fi cerut deja demisii la vârful CE Oltenia și acordarea de despăgubiri pentru familiile celor trei morți și celor zece răniți de la cariera Jilț, potrivit surselor citate. Compania de stat a anunțat deja despăgubiri, dar și demiterea unor directori.

În plus, premierul a cerut și un plan de investiții pentru remedierea condițiilor de lucru și transport.

Reamintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut miercuri demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud.


Accidentul s-a produs în momentul în care autovehiculul în care se aflau angajații a derapat pe un pod și s-a răsturnat peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, dintre care 3 au decedat.

Reamintim că PSD a cerut în trecut demiterea lui Virgil Popescu pentru modul în care a gestionat criza facturilor la energie, dar el a fost păstrat în funcție de premierul Ciucă.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.