România trece la un alt nivel! ICI București va lansa o platformă instituțională de tranzacționare a NFT-urilor și va lansa cinci colecții unice
Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică din România (ICI București) își propune să stimuleze adoptarea Web3 în țară prin lansarea unei platforme interne de tranzacționare cu jetoane nefungibile.
Platforma instituțională NFT, denumită ICI D|Services, va intra în funcțiune pe 26 aprilie și își propune să creeze o legătură între instituțiile din sectorul privat, public și utilizatori. Platforma este în primul rând o piață NFT, care permite utilizatorilor publici și instituționali să creeze, să gestioneze și să comercializeze NFT-uri.
Cointelegraph a vorbit cu coordonatorul laboratorului blockchain al ICI București, Paul Niculescu-Mizil Gheorghe, pentru a debloca impulsul din spatele eforturilor României de a adopta tehnologiile bazate pe Web3.
ICI București s-a concentrat în primul rând pe cercetare și dezvoltare în ultimii cinci ani, dar și-a îndreptat atenția către explorarea blockchain-ului, Web3 și token-urilor nefungibile pe măsură ce spațiul a câștigat acțiune în întreaga lume.
Paul Niculescu-Mizil Gheorghe spune că NFT-urile au câștigat o popularitate semnificativă în ultimii ani datorită capacității lor de a crea active digitale unice și rare, care pot fi aplicate în numeroase cazuri de utilizare. Acest lucru le-a făcut, la rândul său, active valoroase pentru instituții, ceea ce a dus la propunerea platformei NFT în cadrul ICI București la sfârșitul anului 2021.
Instituția a început să dezvolte și să implementeze arhitectura sistemului de piață în parteneriat cu MultiversX la jumătatea anului 2022 , care este primul proiect strategic care utilizează furnizorul de infrastructură blockchain.
Parteneriatul include, de asemenea, dezvoltarea unui ecosistem descentralizat de sistem de nume de domeniu (DNS) și domeniu de nivel superior (TLD), după cum a explicat CEO-ul MultiversX, Beniamin Mincu, în corespondență cu Cointelegraph.
Paul Niculescu-Mizil Gheorghe, care deține un doctorat în tehnologie blockchain și inginerie industrială, spune că proiectul a fost susținut de guvernul României prin secretariatul general, precum și de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România:
„Institutul nostru dorește să creeze o punte între tinerele generații și valorile instituțiilor publice, inițiind o zonă de confort pentru interacțiunile cu spațiul digital.”
Lansarea platformei va prezenta cinci colecții unice NFT dezvoltate în colaborare cu sportivi, organizații și instituții românești de seamă.
Printre acestea se numără Comitetul Olimpic și Sportiv Român, David Popovici, deținătorul recordului mondial de înot la 100 de metri liber, în vârstă de 18 ani, agenția română de știri Agerpres, organizația națională de filatelie Romfilatelia și Biblioteca Centrală Universitară a Bucureștiului.
Paul Niculescu-Mizil Gheorghe consideră că sprijinul guvernului român pentru proiecte inovatoare precum ICI D|Services sporește potențialul economic al țării prin generarea de noi fluxuri de venituri și stimularea creșterii economice, precum și a unei culturi a inovației și antreprenoriatului:
„Tehnologia blockchain mărește eficiența instituțiilor, pentru a aborda cazuri solide de utilizare bazate pe managementul activelor digitale, transparență, securitate în diverse operațiuni instituționale, precum în educație, sănătate, transport, înregistrarea funciară, managementul lanțului de aprovizionare.”
Beniamin Mincu a subliniat angajamentul Guvernului României de a îmbrățișa tehnologia blockchain , promovând noi oportunități de interacțiune între cetățeni, întreprinderi și instituții.
Sursă:stiripesurse.ro