România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams

best auto leo vaslui
Sursa foto: military.com

Armata Română va achiziționa un batalion de tancuri Abrams printr-un acord Guvern la Guvern (G2G) cu SUA, a anunțat luni, 6 martie, generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, la podcastul „Observatorul militar”, citat de HotNews.

Șeful structurii care se ocupă de achizițiile publice la nivelul MApN a declarat că va fi trimisă Parlamentului României cererea de aprobare pentru achiziție.

Oficialul nu a precizat exact numărul de blindate pe care armata dorește să le cumpere și costul achiziției, dar, potrivit Hotnews, un batalion de tancuri are 54 de unități, potrivit actualei configurații a armatei.

„Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams. În ceea ce privește acest tanc mă amuz că toate lumea își închipuie că va fi achiziționat un tanc vechi fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului”, a spus Teodor Incicaș.

Oficialul MApN a spus că tancurile vor fi dotate cu echipamente moderne după specificațiile cerute de armată și a explicat și de ce a fost ales acest tip de tanc.

„De ce Abrams? Foarte simplu. Pentru că Statul-Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunilor”, a spus Incicaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.