Românii mai au de așteptat pentru dreptate – Predoiu susține că justiția a eșuat în dosarul Revoluției

best auto leo vaslui

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că în privinţa dosarelor istorice ale României – dosarul Revoluţiei, Mineriadei, dosarul 10 august – a cerut aparatului tehnic din ministerul Justiţiei să prezinte un raport cu privire la posibilitatea tehnică de a interveni legislativ şi de a stabili o competenţă specială cu privire la aceste tipuri de cauze complexe.

Iată ce a spus Predoiu: „Aici este vorba de întreaga Justiţie, 30 de ani este prea mult, Justiţia a eşuat. Justiţia nu a oferit societăţii un răspuns, un adevăr. Eu nu uit acest lucru. 30 de ani a fost un ping – pong cu aceste dosare. Pare că a existat o teamă de a judeca aceste dosare.

Cătălin Predoiu susține că Justiția din România nu excelează nici în alte dosare importante: „Nu este vorba doar de dosarul Revoluţiei, este şi Mineriada, dosarul 10 august. Văd că prelungirea actului de Justiţie asupra acestor dosare continuă. Undeva mecanismele sunt atât de complicate şi dosarul este atât de complex încât din jocul reglementărilor ajungem să nu se judece pe fond.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.