Rusia îi transmite lui Macron: Nu uitaţi de Napoleon când vorbiţi de schimbarea regimului!


Rusia a reacţionat cu iritare, duminică, la declaraţiile pe care preşedintele Emmanuel Macron le-a făcut într-un interviu în care a spus că şi-ar dori să vadă Rusia învinsă şi a vorbit despre şansele unei schimbări de regim la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că ruşii încă îşi mai amintesc de soarta lui Napoleon Bonaparte, relatează Reuters.

Emmanuel Macron a declarat că Franţa îşi doreşte ca Rusia să fie învinsă în Ucraina, dar nu a vrut niciodată să fie “zdrobită”.

“Despre ‘niciodată’: Franţa nu a început cu Macron, iar rămăşiţele lui Napoleon, venerate la nivel de stat, se odihnesc în centrul Parisului. Franţa – şi Rusia – ar trebui să înţeleagă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, referindu-se la faptul că Napoleon I a fost învins în campania din Rusia.

“În general ce spune Macron valorează prea puţin”, a mai spus Zaharova. Ea a adăugat însă că declaraţiile lui Macron arată că Occidentul s-a angajat în discuţii despre schimbarea regimului din Rusia.

În interviu, Macron şi-a îndemnat aliaţii să îşi intensifice sprijinul militar pentru Ucraina, dar a mai spus că nu crede în schimbarea regimului şi că va fi nevoie de negocieri la un moment dat. “Să fie clar, nu cred nicio secundă în schimbarea de regim, iar când aud o mulţime de oameni care cer schimbarea de regim, îi întreb: Pentru ce schimbare? Cine urmează? Ce lider aţi vedea?” – a spus Macron.

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.