Rusia începe o nouă campanie de recrutare la 1 aprilie: 400 de mii de soldați vor fi pregătiți pentru a fi trimiși pe front

best auto leo vaslui

La 1 aprilie, în Rusia va începe o nouă campanie de recrutare de soldați contractuali în armată, transmite Radio Svoboda. Ministerul rus al Apărării a trimis ordine către regiuni în care indică numărul de persoane care trebuie înrolate. Mai multe mass-media regionale au publicat numărul total de soldați contractuali, cu care, conform planurilor Ministerului Apărării, este necesară refacerea trupelor – 400.000.

Conform planurilor Ministerului Apărării, în regiunile Celiabinsk și Sverdlovsk ar trebui să intre în serviciul militar 10.000 de persoane, iar în Teritoriul Perm – 9.000.

De asemenea, potrivit presei locale, locuitorii din regiunea Voronej au început din nou să primească citații la birourile de înregistrare și înrolare militară – așa cum s-a întâmplat în septembrie anul trecut, după așa-numita „mobilizare parțială” anunțată de Vladimir Putin. Autoritățile din regiune susțin că acest lucru se face „exclusiv pentru a actualiza datele de înregistrare militară”.

Publicația Nestka scrie că birourile de înregistrare și înrolare militară încearcă să compenseze pierderile armatei ruse în specialitățile militare deficitare, precum șoferi de vehicule blindate și artileriști. La rândul său, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a respins, ca și până acum, planurile pentru un al doilea val de mobilizare. „Nu există astfel de discuții la Kremlin”, a declarat Peskov.

Zvonurile privind începerea celui de-al doilea val de mobilizare în Rusia din cauza lipsei de efective pentru a continua un război de amploare în Ucraina au apărut periodic în mass-media încă de la sfârșitul anului trecut. Kremlinul a negat și continuă să nege aceste planuri.

Potrivit cifrelor oficiale, peste 330.000 de ruși rezerviști au fost chemați la serviciul militar din septembrie anul trecut, în cadrul „mobilizării parțiale”. La sfârșitul lunii octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat finalizarea mobilizării. După aceea, Putin a anunțat și el încheierea recrutării, dar nu a semnat niciodată decretul corespunzător. Astfel, în mod oficial, mobilizarea în Rusia continuă să funcționeze.

În ianuarie, Serghei Șoigu a anunțat obiectivul de a crește numărul de trupe rusești la un milion și jumătate de persoane în termen de trei ani. Se presupune că aproape jumătate dintre aceștia vor fi soldați contractuali. În același timp, la Duma de Stat a fost depus un proiect de lege privind creșterea limitei de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.