RUSIA lansează un „atac masiv cu rachete”. Peskov: Trimiterea de tancuri în Ucraina este văzută ca o „implicare directă în conflict”

best auto leo vaslui


După ce președintele Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz au dat undă verde miercuri trimiterii de tancuri de luptă în Ucraina, Volodimir Zelenski cere țărilor occidentale rachete cu rază lungă și avioane de luptă. Între timp, o țară europeană vrea să ofere Kievului bombe cu dispersie. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că trimiterea de tancuri moderne în Ucraina arată o „implicare directă în conflict”. Alarme de raid s-au auzit joi dimineața în mai multe regiuni din Ucraina. În urma asediului asupra Kievului, a murit cel puțin un om și alte persoane au fost rănite, a anunțat primarul Vitali Klitschko.  Zelenski a spus pentru Sky News că nu este interesat să discute cu președintele Vladimir Putin.  

Moscova ACTUALIZARE 13:05 Noua ambasadoare a SUA în Rusia, Lynne Tracy, a sosit miercuri seara la Moscova pentru a-şi prelua postul într-o ţară cu care relaţiile sunt practic inexistente şi al cărei aparat de propagandă acuză SUA şi NATO că sunt „adevăraţii agresori” în conflictul din Ucraina, relatează EFE. „Bine aţi revenit în Rusia, ambasador Tracy!” , a scris misiunea diplomatică americană în limba rusă pe contul său oficial de Twitter, sub o fotografie a diplomatei care tocmai aterizase la Moscova. Tracy, care vorbeşte fluent limba rusă, a fost însărcinată cu afaceri la ambasada SUA din Moscova între 2014 şi 2017 şi, prin urmare, cunoaşte bine această ţară.


Zelenski nu vrea să se întâlnească cu Putin: „Pentru mine este un nimeni” ACTUALIZARE 12:35 Președintele ucrainean a declarat într-un interviu pentru canalul de știri Sky News că nu este interesat să se întâlnească fața în față cu Vladimir Putin. „Pentru mine este un nimeni”, a spus Zelenski, adăugând că nu înțelege cine ia cu adevărat deciziile în Rusia. Întrebat despre o posibilă întâlnire cu liderul de la Kremlin, pentru a negocia încheierea războiului, Volodimir Zelenski a respins această posibilitate. „Nu mă interesează. Nu sunt interesat de o întâlnire, nu sunt interesat de discuții. De ce? Pentru că am avut o întâlnire cu el (Putin – n.r.) în Formatul Normandia, a fost înainte de invazie. Am văzut atunci că a spus un lucru și a făcut invers”, a declarat Volodimir Zelenski pentru Sky News.

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.